TúraBÁZIS logoTÚRABÁZIS.hu

(A turabazis.hu domain oldalain látható fényképek 2014. március 14-e előtt készültek. A képek tartalma, készítésének körülényei az adott kép szerzőjének felelőssége. A TúraBÁZIS csak publikálja ezeket, felelősséget nem vállal.)

Mária Zarándokút

Adatok:
Túra azonosító (ID):TBT-220 
Túra név:Mária Zarándokút (Mária)
Típus:zarándokút 
Teljesíthető:igen (működik) 
Jellemzők:
Fokozatok száma: 
Teljesítés módja (szakág): 
Teljesítési forma: 

Ismertető, Kiírás, Bevezető:

Küldetésünk Szűz Mária kegyhelyeit rózsafüzérként összekötő Közép-Európai zarándokút létrehozása

A Mária Út célja: A zarándokutak kiemelkedő és fokozódó jelentőségűek a világban. A keresztény kultúrkörben sok tízmillió embert vonzanak évente. A keresztény világ zarándoklatai Jézus életének színteréhez, Szentek emlékhelyihez vagy Szűz Mária tiszteletére az Ő kegyhelyeihez vezetnek. Magyarország több helyi jelentőségű vallási-zarándok vonzerőt mutat fel, de a nemzetközi zarándoklatokban nincs különös vonzása, pedig a Kárpát medence a Mária tisztelet szempontjából óriási értékekkel és lehetőségekkel rendelkezik. A Mária Zarándokút létrehozásával elsődleges célunk, hogy újra megerősítsük a térség mélyen gyökerező Szűz Mária iránti tiszteletét és szép hagyományait. Célunk, hogy a Mária kegyhelyek rendkívüliségét felfedeztessük a világgal és segítségével Mária üzenetét tolmácsoljuk a világnak. A zarándokút egy olyan evangelizációs eszköz lehet, amely hívő és nem hívő emberek tömegének segítheti a Jézushoz vezető útra való rátalálását. A zarándokút létrehozása emellett lehetőséget teremthet Szűz Mária kegyhelyeinek rendbetételére, ahhoz adományok, támogatások, közösségi források megteremtésére. Létrehozhatunk zarándok szálláshelyeket, ahol a zarándokút szelleméhez méltó lelkiséget képviselő környezetben pihenhetnek a zarándokok.


A túra útvonala:

A Mária kegyhelyeket bemutató Közép-Európai zarándokút, a Mária Út terveink szerint az ausztriai Máriazelltől, Magyarországon átívelve, az erdélyi Csíksomlyóig tart, s gyalogosan, kerékpárral és autóval is megtehető lesz. A Mária Út mintegy hatvan kegyhelyet érint. Az a két tény, hogy a Rózsafüzér 60 szemből áll, illetve a Mária Út kegyhelyeinek száma 60, lehetővé teszi, hogy a Mária Út alapvető szervező elve egy rózsafüzér, egy "élet rózsafüzér" összeállítása legyen. A zarándoklatot öt nagyobb szakaszra osztjuk, a Rózsafüzér öt titkának megfelelően. Az út elején, végén, illetve közbeeső fontos pontokon kijelölünk öt kitüntetett kegyhelyet, ahol a Mária Út indulhat, illetve itt kell és lehet az útra regisztrálni magát a zarándokoknak. Minden kegyhelyen önálló, saját azonosítású rózsafüzér szem várja a zarándokot. Így tizedenként összerakható a saját rózsafüzér a Mára Út kegyhelyeiről. Közép-Európa Szűz Mária kegyhelyei több útvonalat is mutatnak számunkra. A zarándokút kialakításánál az út hosszúsága azt indokolja, hogy a lehetőségekhez mérten a legrövidebb utat jelöljünk ki, és egy hosszú, sok kitérővel rendelkező útvonal helyett - ütemezetten - több, alternatív útvonalat alakítsunk ki. A Mária Út elsőként megvalósítandó útvonalát mutató kegyhelyek a következők:

  • Máriacell- Szűz Mária kegyhelye
  • Celldömölk - Kis-Máriacell
  • Mátraverebély-Szentkút - Szűz Mária Nemzeti kegyhelye
  • Máriapócs - A Könnyező Szűzanya kegyhelye
  • Csíksomlyó- Szűz Mária kegyhelye

További információk:

  • www.mariaut.hu

Ha tetszik, itt like-old és +1-ezd:

Letöltések, további lehetőségek:Fórumok:


Újdonságok, frissítések, bővítések a TúraBÁZIS-ban:


További lehetőségek:

túramozgalmak lista témaprogramok lista minősítések lista gyalogos mozgalmak kerékpáros mozgalmak vízi mozgalmak útvonalas gyalogos mozgalmak érintőpontos gyalogos mozgalmak 200km-nél hosszabb gyalogos mozgalmak 100km-nél rövidebb gyalogos mozgalmak 20-nál kevesebb érintőpontos gyalogos mozgalmak 50-nél több érintőpontos gyalogos mozgalmak 300km-nél hosszabb kerékpáros mozgalmak 150km-nél rövidebb kerékpáros mozgalmak zarándok utak panziók magán szálláshelyek turistaházak kulcsosházak gyermekbarát szálláshelyek vadászházak MÁV szállás kollégiumi szálláshelyek hotelek táborhely fogadók kempingek apartmanok kastélyszállók erdészház szállások várak kastélyok, kúriák templomok kilátók természeti látnivalók malmok tavak források hegycsúcsok barlangok emlékhelyek emlékművek geológiai látványosságok múzeumok szobrok sáv jelzésű turistautak kereszt jelzésű turistautak négyzet jelzésű turistautak forrás jelzésű turistautak csúcs jelzésű turistautak körút jelzésű turistautak rom jelzésű turistautak barlang jelzésű turistautak Bükk turistaútjai Zemplén turistaútjai Börzsöny turistaútjai Mátra turistaútjai Bakony turistaútjai turistautak jelzés szerint összesítve turistautak térségek szerint összesítve túraMátrix túrapontok települések turista szervezetek/szervezők vasúttérkép TKM füzetek TKM bélyegzők legmagasabb hegycsúcsok TúraBÁZIS a Facebook-on TúraBÁZIS a Google Plus-on TúraBÁZIS a YouTUBE-on TúraBÁZIS a Pinterest-en TúraBÁZIS a Twitter-en TúraBÁZIS az Instagram-on TúraBÁZIS az Scribd-on

A turabazis.hu domain oldalain látható fényképek 2014. március 14-e előtt készültek. A képek tartalma, készítésének körülényei az adott kép szerzőjének felelőssége. A TúraBÁZIS csak publikálja ezeket, felelősséget nem vállal. A turabazis.hu domain oldalain látható ismertetők, szöveges adatok forrása turisták, akik felajánlották ismereteiket közlésre, továbbá szabad hozzáférésű adatbázisok, a KSH adatai, települések weboldalai, nyomtatott prospekusok, valamint szóbeli és e-mail közlések. A TúraBÁZIS ezeket rendszerezi, adatbázisba szerverzi és publikálja. Amennyiben újabb/részletesebb információval tud szolgálni bármiről, amely az oldal témájához tartozik, tájékoztasson az alábbi e-mail címen: elöl INFO , majd [kukacjel] a vége turabazis.hu.
Nemdohányzó honlap - www.dohányzás.hu
Nemdohányzó honlap
Legalizáljon - LibreOffice.org-gal