TÚRABÁZIS.hu

Tatai Fényes tanösvény (Tata)

Látnivaló adatok:

Tatai Fényes tanösvény (Tata) látnivaló fényképe
neve:
Tatai Fényes tanösvény
tipus:

Látnivaló helye, elérhetősége:

GPS koordinátái (WGS-84):
N47.65479 E18.31611 GPX
Megjelenítés térképeken:
település:
Tata  (Komárom-Esztergom megye) (A látnivaló a település belterületén van)
hely címe:
A Fényesfürdő területén, Fényes fasor és Új út közelében 
elérhetőség:
nyitvatartási időben (március 15-október 15. 9:00-19:00; október 16-március 14. 9:00-15:00)

Látnivaló bemutatása:

Az egész évben, szezonon kívül is látogatható Fényes Tanösvény egy tizennyolc állomással rendelkező ökoturisztikai útvonal, amely interaktív módon mutatja be a fürdő területének természeti kincseit. Egyszerre informatív és szórakoztató turisztikai attrakció, mely bővelkedik kalandokban: önállóan, kötélhídon és csónakkal járhatják be a látogatók, és megcsodálhatják a karsztforrások lenyűgöző élővilágát.

A tanösvényt a látogatóközpont helyi élővilágot bemutató kiállításai és foglalkozásai egészítik ki. A gyerekek számára a vízi játszótér jelent kalandos időtöltést az aranymosó tóval, vízipuskával, vízikerékkel és kötélhíddal.

A tatai ökoturisztikai tanösvény ideális célpont családosok és iskolai csoportok, valamint az aktív pihenés iránt érdeklődő turisták számára. A tanösvény és Tata környéke több napos időtöltést biztosít az idelátogatóknak.

A Fényes Források területét kerítéssel választották el a Fényes Fürdő területétől. Ezen a részen van a tanösvény.


Látnivaló története:

A tanösvény két szakaszból fog állni. (2015. január) Az 1. szakaszon a látogatók túravezető nélkül is közlekedhetnek. A tanösvény 2. szakasza a természetvédelmi területen vezeti körbe a turistákat, mely csak túravezetővel látogatható. A fokozottan védett természetvédelmi területen két bejárat épül, egy a tanösvény 2. szakaszának elején, egy pedig a végén. Ezen a szakaszon a látogatók felmehetnek a lombkorona szintig, ahonnan képet kapnak az élővilágról.

 

Ajánló:


()

KÉPEK:

Címke, #hashtag, keresési segítség:

tblatadatlap látnivaló látnivalók turisztikai attrakció túra turista turizmus ország magyarország hungary tata tbnincsfoto gps koord koordináta gpskoordináta pozíció földrajzi hely hol van tbvankoordinata tbvanleiras tbbelterulet belterület településen belül

Látnivaló megosztása: