TÚRABÁZIS.hu

Theodóra-Kékkő Tanösvény

Látnivaló adatok:

Theodóra-Kékkő Tanösvény  látnivaló fényképének a helye
neve:
Theodóra-Kékkő Tanösvény
tipus:

Látnivaló helye, elérhetősége:

GPS koordinátái (WGS-84):
N46.86944 E17.56516 GPX
Megjelenítés térképeken:
elhelyezkedés:
A látnivaló külterületre esik. Közeli település(ek):
 
Szentbékkálla (Veszprém megye)  településtől 0.1 km-re
 
Mindszentkálla (Veszprém megye)  településtől 0.1 km-re
elérhetőség:
szabad 

Látnivaló bemutatása:

A Theodora-Kékkő Tanösvény, a Theodora Tanösvény kistestvére, 2006 óta látogatható. A Káli-medence északnyugati részén futó tanösvény a föld mélyének titkaiba, vagyis a környék geológiai kincseibe nyújt betekintést a turistáknak. A gyalogosan bejárható, 15 állomásból álló tanösvény a Kereki-majornál (GPS: 46.86945,17.56513) kezdődik.

A 8 km hosszú, önmagába visszatérő nyomvonalú ösvény változatos tájain kialudt tűzhányó nyomaira bukkanhatunk, megmászhatjuk például a Kereki-dombot vagy a Kopasz-hegyet, de felfedezhetjük az impozáns Szentbékkállai Kőtengert is. A tanösvény útvonalát kék színre festett kavicsokat, illetve "bogarakat" utánzó útjelző oszlopok mutatják. Minden egyes információs táblán egy-egy, a következő megállóra utaló egyszerű kérdést is olvashatunk, majd tovább sétálva válaszaink helyességét is ellenőrizhetjük.


Lánivaló megközelítése:

A Köveskál-Gyulakeszi főúttól indul.

 

Ajánló:

Címke, #hashtag, keresési segítség:

tblatadatlap látnivaló látnivalók turisztikai attrakció túra turista turizmus ország magyarország hungary szentbékkálla veszprém vesz. mindszentkálla veszprém vesz. tbnincsfoto gps koord koordináta gpskoordináta pozíció földrajzi hely hol van tbvankoordinata tbvanmegkozelites tbvanleiras tbkulterulet külterület településen kívül távol mellett

Látnivaló megosztása: