TÚRABÁZIS.hu

Balatonfenyves Gazdasági Vasút (Balatonfenyves)

Látnivaló adatok:

Balatonfenyves Gazdasági Vasút (Balatonfenyves) látnivaló fényképe
neve:
Balatonfenyves Gazdasági Vasút
tipus:

Látnivaló helye, elérhetősége:

GPS koordinátái (WGS-84):
N46.71241 E17.47903 GPX
Megjelenítés térképeken:
település:
Balatonfenyves  (Somogy megye) (A látnivaló a település belterületén van)
hely címe:
Balatonfenyves - Somogyszentpál 
elérhetőség:
nyitvatartási időben (Minden nap közlekedik.)

Látnivaló bemutatása:

Jelenleg a Balatonfenyves - Imremajor - Somogyszentpál vonalon napi forgalom zajlik, a Csiszta gyógyfürdőhöz és Táska településre vezető szakaszok nem járhatók.


Lánivaló megközelítése:

A Balatonfenyves (nagy)vasútállomás mellett találod a kisvasút végállomását.

 

Látnivaló története:

5000 évvel ezelőtt a Balaton jóval nagyobb volt, mint a mai vízfelület. A déli parton a Nagy-Berek, nyugaton a Kis-Balaton, északon a Tapolcai-medence is a tó része volt. A víz hullámzása által homokgátak keletkeztek, amik elzárták ezeket a területeket a tótól. A feltöltődő, mocsaras Nagy-Berek területét 1860-tól kezdve lecsapolták, művelhető területté tették. A sáros talaj hátráltatta a termények szállítását, ezért a két világháború között vasútvonalat építettek Balatonfenyves állomástól Imre-majorig, ahol ló vontatású szerelvények közlekedtek. 1950-től már a Balatonnagybereki Állami Gazdaság építtette ki a területet behálózó vágányokat. 1955-től személy forgalomat is ellát.

 

Ajánló:


()

KÉPEK:

Címke, #hashtag, keresési segítség:

#kisvasut tblatadatlap látnivaló látnivalók turisztikai attrakció túra turista turizmus ország magyarország hungary balatonfenyves kép fénykép fotó tbvanfoto tbtobbkepvan gps koord koordináta gpskoordináta pozíció földrajzi hely hol van tbvankoordinata tbvanmegkozelites tbvanleiras tbbelterulet belterület településen belül

Látnivaló megosztása: