TÚRABÁZIS.hu

Alcsúti arborétum

Látnivaló adatok:

Alcsúti arborétum  látnivaló fényképe
neve:
Alcsúti arborétum

Látnivaló helye, elérhetősége:

GPS koordinátái (WGS-84):
N47.42171 E18.58814 GPX
Megjelenítés térképeken:
elhelyezkedés:
A látnivaló külterületre esik. Közeli település(ek):
 
Alcsútdoboz (Fejér megye)  településtől 1.3 km-re
elérhetőség:
nyitvatartási időben (10-18, téle: 10-16)

Látnivaló bemutatása:

Az Alcsúti Arborétum Magyarország legeredetibb angolparkja. 1820-as évekbeli telepítése József nádor nevéhez fűződik. Ő volt az ország nádora, az első Habsburg, aki Magyarországon letelepedve birtokot szerzett, az ő leszármazottjait nevezzük a Habsburgok magyar ágának.

A terület egy birkalegelő volt. Összesen három fa volt a kertben, ami most a kertben látható, az mind mesterséges telepítés. 300 olyan növényfajt ültettek el, ami azelőtt Magyarországon ismeretlen volt.

József nádor egykori kastélykertje 40 hektár területű, fő épülete a klasszicista kastély Pollack Mihály munkája. Mára csak a homlokzat és a kastélykápolna maradt meg belőle.

Ma a park több mint 540 féle fa és cserje gyűjteménye.

Számos látnivaló található a területen: Habsburg kastély maradványai, Kastélykápolna, Pálmaházi romok, Kutatóház, Babaház, Medveház, Gloriette, Grotta, Oroszlános kút, Koronás-híd, Óriás platán, Óriás tuja.

A park melletti csaplári erdőben található Magyarország legidősebb libanoni cédrusa


Ajánló:


()

KÉPEK:

Címke, #hashtag, keresési segítség:

tblatadatlap látnivaló látnivalók turisztikai attrakció túra turista turizmus ország magyarország hungary alcsútdoboz fejér f. tbnincsfoto gps koord koordináta gpskoordináta pozíció földrajzi hely hol van tbvankoordinata tbvanleiras tbkulterulet külterület településen kívül távol mellett

Látnivaló megosztása: