TÚRABÁZIS.hu

Mezítlábas park, tanösvény (Tabajd)

Látnivaló adatok:

Mezítlábas park, tanösvény (Tabajd) látnivaló fényképe
neve:
Mezítlábas park, tanösvény
tipus:

Látnivaló helye, elérhetősége:

GPS koordinátái (WGS-84):
N47.40210 E18.63144 GPX
Megjelenítés térképeken:
település:
Tabajd  (Fejér megye) (A látnivaló a település belterületén van)
hely címe:
Tabajd község közepén, a híd és Nepomuki Szent János szobra mellett van a bejárat 
elérhetőség:
szabad 

látnivaló a web-en, közösségi médiában:

Hivatalos weboldal:

Látnivaló bemutatása:

Mi az, hogy Mezítlábas park?

A Mezítlábas park egy érdekesen kialakított park ahol arra biztatnak minket, hogy vegyük le a cipőt és mezítláb sétáljunk végig egy tematikus útvonalon.

21 -féle járófelületen szerezhetünk tapasztalatot a talpi érzékelésből. Egy szakaszon érdes bazalt kövek jelentenek kihívást, másutt süppedős tőzegben hagyhatjuk ott lábunk nyomát, vagy ha kedvünk van bebátorkodhatunk a patakba is, érzékelhetünk itt a hűvöset, vagy éppen a napsütötte domboldalon a téglaburkolat melegségét. Megtapasztalhatjuk milyen nehéz egy hosszában hasított, sima fafelületen egy dombocskára feljutni, és mennyiben változik a helyzet, ha keresztbe fektetett hasábokon próbáljuk meg ugyanezt. Az egyensúlyozás képessége is rendre próbára kerül. Alkalmunk lesz megfigyelni, hogy testtartásunk is megváltozik cipő nélkül, a kezdeti bizonytalan lépések 25-30 perc elteltével a sétaút végén, magabiztos természetes járássá változnak. Talán magasabbak is lettünk ennyi idő alatt? Tény, hogy a mezítláb járás összetettebb izommunkát kíván meg mintha ezt cipőben tennénk, jótékony hatással van testtartásunkra.

Jó móka, hasznos kikapcsolódás lehet kicsinek és nagynak, egy kellemes családi program. A járófelületek mellett elhelyezett tájékoztató táblákról kapunk információt a burkolatokról, annak tulajdonságairól.


Lánivaló megközelítése:

A Mezítlábas parkot Fejér megyében Tabajdon -45 km távolságra Budapesttől- lehet felkeresni, a bejárat rögtön a falu közepén, a híd és Nepomuki Szent János szobra mellett van. Ingyenesen látogatható.

 

Ajánló:


()

KÉPEK:

Címke, #hashtag, keresési segítség:

tblatadatlap látnivaló látnivalók turisztikai attrakció túra turista turizmus ország magyarország hungary tabajd tbnincsfoto gps koord koordináta gpskoordináta pozíció földrajzi hely hol van tbvankoordinata tbvanmegkozelites tbvanleiras tbbelterulet belterület településen belül

Látnivaló megosztása: