TÚRABÁZIS.hu

Pannon-tenger Múzeum (Miskolc)

Látnivaló adatok:

Pannon-tenger Múzeum (Miskolc) látnivaló fényképe
neve:
Pannon-tenger Múzeum
tipus:

Látnivaló helye, elérhetősége:

GPS koordinátái (WGS-84):
N48.09557 E20.78539 GPX
Megjelenítés térképeken:
település:
Miskolc  (Borsod-Abaúj-Zemplén megye) (A látnivaló a település belterületén van)
hely címe:
3529 Miskolc Görgey Artúr utca 28. 
elérhetőség:
nyitvatartási időben (kedd-vasárnap: 10:00 - 18:00 (hétfő: szünnap))

látnivaló a web-en, közösségi médiában:

Hivatalos weboldal:

Személyes kapcsolat látnivalóhoz:

hely telefonszáma:
+36 46/560-170 
hely e-mail címe:
latogato [kukacjel] hermuz.hu 

Elfogadott kuponok:

Hungary Card

Látnivaló bemutatása:

2013 november 20-án nyitja meg kapuit a Pannon-tenger Múzeum. Két új és teljesen egyedi, először látható kiállítással, az „Őserdei ösvényeken- a bükkábrányi mocsárciprus erdő és kora”, valamint „A Kárpátok-ásványai” tárlattal várjuk az érdeklődőket.

A PTM kiállítótér állandó kiállítása három alappillérre épül. A központi témát a felső miocén kori mocsárciprus-erdő és ennek ürügyén a Pannon-medence élő és élettelen környezetének bemutatása alkotja. Külön hangsúlyt fektetünk a miocén kor történéseinek napjaink természeti környezetét és gazdaságát befolyásoló hatásaira.

A központi témakör szerves részét képezi a világszerte ismert rudabányai őslénytani lelőhely. Az itt előkerült, 10 millió éves Rudapithecus hungaricus és Anapithecus hernyáki ősmajmok a főemlősök evolúciójában fontos szerepet töltöttek be, ezért a teljes leletegyüttes önálló teremben kerül bemutatásra.

A PTM harmadik pillére a Herman Ottó Múzeum ásvány- és kőzetgyűjteménye lesz, melynek 19 ezer leltározott tételéből válogatva építjük fel a „Kárpátok ásványai” című állandó kiállítást. Nem titkolt célunk, hogy a látogatóközönség bűvöletbe ejtésén kívül, a legmagasabb szintű oktatási segédanyagot bocsássuk az általános-, közép- és felsőoktatási intézmények részére.

A tudományosan megalapozott, de részben virtuális valóságba „csomagolt” kiállítás egyes elemei nemcsak láthatók, de témáktól függően szagolhatók, tapinthatók és mozgathatók lesznek, minden korosztálynak lehetőséget adva a játékos ismeretszerzésre.

A Pannon-medence fejlődését végigkísérő állandó kiállítás számára időszakos kiállítótér, vetítőterem, múzeumpedagógiai és szemináriumi, valamint konferenciaterem teszi lehetővé, hogy az év minden hónapjában garantálhassuk a sokoldalú és változatos működtetést.


Ajánló:


()

KÉPEK:

Címke, #hashtag, keresési segítség:

tblatadatlap látnivaló látnivalók turisztikai attrakció túra turista turizmus ország magyarország hungary miskolc kép fénykép fotó tbvanfoto tbtobbkepvan gps koord koordináta gpskoordináta pozíció földrajzi hely hol van tbvankoordinata tbvanleiras tbbelterulet belterület településen belül

Látnivaló megosztása: