TÚRABÁZIS.hu

Margitszigeti víztorony kilátó és galéria (Budapest)

Látnivaló adatok:

Margitszigeti víztorony kilátó és galéria (Budapest) látnivaló fényképe
neve:
Margitszigeti víztorony kilátó és galéria
minősítés:
műemlék épület 
jelentőség (1-6):
2.Országos jelentőségű látnivaló 

Látnivaló helye, elérhetősége:

GPS koordinátái (WGS-84):
N47.53013 E19.05016 GPX
Megjelenítés térképeken:
település:
Budapest  (Budapest főváros) (A látnivaló a település belterületén van)
hely címe:
Budapest, Margitsziget 
elérhetőség:
részben nyitott 
 

További információk:

Visual Art Galéria és Víztorony Udvar júniustól szeptemberig, 11.00-22.00 óra között van nyitva. (Rossz idő esetén zárva!) A Budapesti Nyári Fesztivál ideje alatt előadásnapokon 18:00 órától 23:00-ig kizárólag a színház nézői látogathatják, érvényes színházjeggyel.

 

Lánivaló adottságok:

szép kilátás

Látnivaló bemutatása:

Az ország legrégebbi és legnagyobb víztornya vasbetonból épült. Egyszerre kilátó, a Visual Art Galéria kapott benne helyet, valamint a Budapesti nyári Fesztivál egyik programhelyszíne. Körlépcsője szecessziós stílusú, a kupolateremig 152 lépcsőfok vezet. A nyolcerkélyes kilátóteremből Budapest körpanorámája tárul elénk. A Fővárosi Vízművek jelképe. Magassága 57 méter, űrtartalma 600 köbméter. Jelenleg már nem működik víztározóként; koncerteket és színházi előadásokat tartanak itt. A Margit Terasz Étterem és Kávézó nyár végéig minden nap várja vendégeit.

Lánivaló megközelítése:

A Margitsziget közepe táján található a nagyréten, a Margitszigeti Szabadtéri Színpad mellett. A Margithídtól vagy az Árpád-hídtól a 226-os busszal vagy gyalogosan közelíthető meg. 

Látnivaló története:

A margitszigeti Víztorony 1911-ben épült szecessziós stílusban. Ray Rezső Vilmos és dr. Zielinski Szilárd tervezte. A Margitsziget növekvő vízellátását oldotta meg. Később 1947-ben, 1983-ban, 2003-ban, végül 2013-ban rekonstruálták. 1977-ben megkapta a városképi jellegű műemlék címet. 2011-től a Szabad Tér Színház üzemelteti. 

Ajánló:


()

KÉPEK:

Címke, #hashtag, keresési segítség:

tblatadatlap látnivaló látnivalók turisztikai attrakció túra turista turizmus ország magyarország hungary budapest tbnincsfoto gps koord koordináta gpskoordináta pozíció földrajzi hely hol van tbvankoordinata tbvanmegkozelites tbvanleiras tbbelterulet belterület településen belül

Látnivaló megosztása: