TÚRABÁZIS.hu

Sétaút (Egerszalók)

Látnivaló adatok:

Sétaút (Egerszalók) látnivaló fényképének a helye
neve:
Sétaút
tipus:

Látnivaló helye, elérhetősége:

település:
Egerszalók  (Heves megye) (A látnivaló a település belterületén van)
elérhetőség:
szabad 

Látnivaló bemutatása:

A 2007-ben megvalósult sétaút Egerszalók természeti kincsei mellett vezeti végig a látogatót. Az ösvény bemutatja az Európában egyedülálló sódombot, melynek területe a korábbi mintegy 1200 négyzetméterről 3000 négyzetméterre bővült és a régióra jellemző különleges riolittufa képződményeket, a kaptárköveket is.

A sétautat futópálya és játszótér, valamint a völgyben és annak környékén élő madarakat bemutató madárház teszi az egész család számára élvezetessé. A park környékét mesterségesen kialakított, ám a tájba tökéletesen illeszkedő látványtavak teszik hangulatossá: egy 542 négyzetméteres kisebb, egy 2609 négyzetméteres nagyobb, valamint a sódombok alatt egy 873 négyzetméteres tó.

A látogatók közlekedését valamint a kikapcsolódást további épületek és terek teszik még változatosabbá: információs pavilon, sétaösvények, piknik park, kiszolgáló helyiségek, parkolók, férfi és női mozgáskorlátozott wc, pelenkázó, fedett szín valamint egy, a jóléti tavakat összekötő gyalogos híd.


Ajánló:

Címke, #hashtag, keresési segítség:

tblatadatlap látnivaló látnivalók turisztikai attrakció túra turista turizmus ország magyarország hungary egerszalók tbnincsfoto tbnincskoordinata tbvanleiras tbbelterulet belterület településen belül

Látnivaló megosztása: