TÚRABÁZIS.hu

Margitsziget japánkert (Budapest)

Látnivaló adatok:

Margitsziget japánkert (Budapest) látnivaló fényképe
neve:
Margitsziget japánkert

Látnivaló helye, elérhetősége:

GPS koordinátái (WGS-84):
N47.53413 E19.05139 GPX
Megjelenítés térképeken:
település:
Budapest  (Budapest főváros) (A látnivaló a település belterületén van)
hely címe:
Budapest, Margitsziget 
elérhetőség:
szabad 

Látnivaló bemutatása:

A margitszigeti Japánkert távol-keleti mintára készült, hangulatos, növényritkaságokat felvonultató parkrész, 10.500 nm-es területen. Tórendszert alkot, ahol a tavak csatornákkal, patakokkal vannak összekötve, melyek felett fahídon vagy lépőköveken kelhetünk át. A vízben tavirózsák, aranyhalak, teknősbékák és vadkacsák élnek. A kertet kanyargós ösvények keresztezik, többszáz éves fákkal és dekoratív örökzöldekkel övezve.

Lánivaló megközelítése:

A Margitsziget északi részén, a Zenélő kút közelében található. Megközelíthető az Árpád- vagy a Margithídtól a 226-os autóbusszal vagy gyalogosan.  

Látnivaló története:

A Japánkert mai kertészeti arculatát Magyar György alakította ki, aki 1882-től volt a Margitsziget kertésze. Az 1970-es években alakították át, majd 2013-ban újították fel, új növények telepítésével, burkolatok cseréjével, padok újragondolásával, csobogók reformjával.  

Ajánló:


()

KÉPEK:

Címke, #hashtag, keresési segítség:

tblatadatlap látnivaló látnivalók turisztikai attrakció túra turista turizmus ország magyarország hungary budapest tbnincsfoto gps koord koordináta gpskoordináta pozíció földrajzi hely hol van tbvankoordinata tbvanmegkozelites tbvanleiras tbbelterulet belterület településen belül

Látnivaló megosztása: