TÚRABÁZIS.hu

Prédikálószék

Látnivaló adatok:

Prédikálószék  látnivaló fényképe
neve:
Prédikálószék

Látnivaló helye, elérhetősége:

GPS koordinátái (WGS-84):
N47.73933 E18.92069 GPX
Megjelenítés térképeken:
elhelyezkedés:
A látnivaló külterületre esik. Közeli település(ek):
 
Dömös (Komárom-Esztergom megye)  településtől 2 km-re
 
Pilisszentkereszt (Pest megye)  településtől 4.2 km-re
 
Pilisszentlászló (Pest megye)  településtől 4.5 km-re
hely címe:
külterület 
elérhetőség:
szabad 

Látnivaló bemutatása:

A Prédikálószék 639 méter magas andezitszikla, a Visegrádi-hegység egyik legmagasabb csúcsa. Innen gyönyörű kilátás nyílik a Dunakanyarra és a Börzsönyre. A hegytetőre fából faragott keresztet állítottak fel. Körülötte a kis tisztáson piknikezésre alkalmas padok és asztalok állnak a kirándulók rendelkezésére. Télen a kígyózó csúszós ösvény teszi izgalmassá az utat. Tetején erős szélre kell számítani. A Prédikálószék a Duna-Ipoly Nemzeti Park fokozottan védett része, a bioszféra-rezervátum magterülete. A sziklagyepen ritka növényfajok élnek.


Lánivaló megközelítése:

Dobogókőtől a piros háromszög jelzésű úton kb. 5 km, Dömöstől 4 km turistaúton. Megközelíthető még Lepencéről (zöld kereszt) vagy Pilisszentlászlóról (piros kereszt) is.

 

Látnivaló története:

Vulkanikus eredetű, andezitből alakult ki évmilliókkal ezelőtt.

 

Ajánló:


()

KÉPEK:

Címke, #hashtag, keresési segítség:

tblatadatlap látnivaló látnivalók turisztikai attrakció túra turista turizmus ország magyarország hungary dömös komárom-esztergom kesz. pilisszentkereszt pest pest pilisszentlászló pest pest tbnincsfoto gps koord koordináta gpskoordináta pozíció földrajzi hely hol van tbvankoordinata tbvanmegkozelites tbvanleiras tbkulterulet külterület településen kívül távol mellett

Látnivaló megosztása: