TÚRABÁZIS.hu

Prédikálószék

Látnivaló adatok:

Prédikálószék  látnivaló fényképe
neve:
Prédikálószék

Látnivaló helye, elérhetősége:

GPS koordinátái (WGS-84):
N47.73933 E18.92069 GPX
Megjelenítés térképeken:
elhelyezkedés:
A látnivaló külterületre esik. Közeli település(ek):
 
Dömös (Komárom-Esztergom megye)  településtől 2 km-re
 
Pilisszentkereszt (Pest megye)  településtől 4.2 km-re
 
Pilisszentlászló (Pest megye)  településtől 4.5 km-re
hely címe:
külterület 
elérhetőség:
szabad 

Látnivaló bemutatása:

A Prédikálószék 639 méter magas andezitszikla, a Visegrádi-hegység egyik legmagasabb csúcsa. Innen gyönyörű kilátás nyílik a Dunakanyarra és a Börzsönyre. A hegytetőre fából faragott keresztet állítottak fel. Körülötte a kis tisztáson piknikezésre alkalmas padok és asztalok állnak a kirándulók rendelkezésére. Télen a kígyózó csúszós ösvény teszi izgalmassá az utat. Tetején erős szélre kell számítani. A Prédikálószék a Duna-Ipoly Nemzeti Park fokozottan védett része, a bioszféra-rezervátum magterülete. A sziklagyepen ritka növényfajok élnek.


Lánivaló megközelítése:

Dobogókőtől a piros háromszög jelzésű úton kb. 5 km, Dömöstől 4 km turistaúton. Megközelíthető még Lepencéről (zöld kereszt) vagy Pilisszentlászlóról (piros kereszt) is.

 

Látnivaló története:

Vulkanikus eredetű, andezitből alakult ki évmilliókkal ezelőtt.

 

Ajánló:


()

KÉPEK:

Címke, #hashtag, keresési segítség:

tblatadatlap látnivaló látnivalók turisztikai attrakció túra turista turizmus ország magyarország hungary dömös komárom-esztergom kesz. pilisszentkereszt pest pest pilisszentlászló pest pest kép fénykép fotó tbvanfoto tbcsakegykepvan gps koord koordináta gpskoordináta pozíció földrajzi hely hol van tbvankoordinata tbvanmegkozelites tbvanleiras tbkulterulet külterület településen kívül távol mellett

Látnivaló megosztása: