TÚRABÁZIS.hu

Király Gyógyfürdő (Budapest II. kerület)

Látnivaló adatok:

Király Gyógyfürdő (Budapest II. kerület) látnivaló fényképének a helye
neve:
Király Gyógyfürdő

Látnivaló helye, elérhetősége:

GPS koordinátái (WGS-84):
N47.51072 E19.03821 GPX
Megjelenítés térképeken:
település:
Budapest II. kerület  (Budapest főváros) (A látnivaló a település belterületén van)
hely címe:
1027 Budapest, Fő utca 84.  
elérhetőség:
nyitvatartási időben (Minden nap: 09.00-21.00)

Személyes kapcsolat látnivalóhoz:

hely telefonszáma:
+36-1/202-3688  

Látnivaló bemutatása:

Egyike azon ritka török kori építészeti emlékeknek, amelyek eredeti pompájukban tárják a látogató elé a korai oszmán fürdőkultúrát. A Király Gyógyfürdőnek nem volt és ma sincs közvetlen melegvízbázisa. A törökök azért építették messze a forrásoktól a fürdőt, hogy egy esetleges ostrom idejére is biztosítva legyen a fürdés lehetősége, várfalon belül. Vizét akkor is és ma is a jelenlegi Lukács Fürdő környékéről biztosították.


Látnivaló története:

A fürdő építését Arszlán budai pasa kezdte meg 1565-ben és utóda, Szokoli Musztafa fejezte be. Buda visszafoglalását követően, 1796-ban, a fürdő a König család birtokába került, ők építették át mai formájára ötvözve a régit az újjal, megőrizve műemlék-voltát. A fürdő magyarosított nevét is a családról kapta. A II. világháborúban a fürdő megrongálódott. Teljes felújítására 1950-ben került sor.

 

Ajánló:

Címke, #hashtag, keresési segítség:

tblatadatlap látnivaló látnivalók turisztikai attrakció túra turista turizmus ország magyarország hungary budapest ii. kerület tbnincsfoto gps koord koordináta gpskoordináta pozíció földrajzi hely hol van tbvankoordinata tbvanleiras tbbelterulet belterület településen belül

Látnivaló megosztása: