TÚRABÁZIS.hu

Beregsurány

Beregsurány település adatok:

neve (2014.):
Beregsurány
rang:
község
területe (2014):
1601 ha (hektár)
lakások száma (2014):
230 db
lakosság szám (2014):
631 fő
lakosság szám (1910. évben):
951 fő

Beregsurány település címere:

Beregsurány település címere A címer lekerekített, csücskös talpú, a reneszánsz címerpajzsokra emlékeztető címerpajzs. A címerpajzs egy vágással felső, az alsó címermező pedig egy hasítással jobb alsó és bal alsó címermezőkre oszlik.

A címermezőket elválasztó ezüstszínű, egyenlő hosszúságú osztó szárak Bereg vármegye történelmi címerét negyedelő görög keresztre utalnak. A vízszintes keresztszár a múltat és a jelent nemcsak elválasztja egymástól, hanem egyúttal össze is kapcsolja azokat. A címermező jobb felső sarkában aranyló Nap, a bal felső sarkában növekvő ezüst Hold. A felső címermezőben kék színű háttérben a zöld színű domborulaton egy fehér színű, ágaskodó egyszarvú látható. A felső címermezőben ábrázolt unicornis hasa alatt egy ezüstszínű küllős kerék látható. A jobb oldali alsó címermezőben vörös színű háttérben zöld színű stilizált tölgyfa látható öt aranyszínű makkal. A baloldali alsó címermezőben zöld színű háttérben egy fehér színű, aranyszarvakat viselő szarvasfej látható, a szarvai közé helyezett aranyszínű, lebegő helyzetű ötágú, nyitott leveles koronával.

A címerpajzs alatt kék színű szalag látható. Ezen aranyszínű betűkkel és számokkal Beregsurány község magyar nyelvű névalakja, az első írásos említés 1280-as, a felavatás 2002-es évszámai és a helyben lakók református vallását jelképező nyolcágú, aranyszínű Kálvin-csillag, görög- és római katolikus vallását jelképező aranyszínű kettőskereszt láthatók. A szalag nem szerves része a címernek, díszítő elemként szolgál.

Beregsurány település területi besorolások:

Megye (2014):Szabolcs-Szatmár-Bereg megye
Járás (2014):Vásárosnaményi (1590)
irányítószám(ok):4933 , 
Földrajzi tájegység besorolás:
kistáj:Beregi-sík
kistájcsoport:-
középtáj:Felső-Tiszavidék
nagytáj:Alföld
1914. évi közigazgatási besorolás:
Vármegye (1914):Bereg vármegye
Járás/pozíció (1914):Tiszaháti járás

Beregsurány település elhelyezkedése, térképek:

GPS koordinátái (WGS-84):
N48.1612 E22.5446 GPX
Megjelenítés térképeken:
utca térkép:

Beregsurány település web és közösségi média kapcsolatok:

Hivatalos weboldal: www.beregsurany.hu/
WikiPédia.hu: hu.wikipedia.org/wiki/Beregsurány

látnivalók Beregsurány településen: (lista)

látnivalókategóriacím
Bay kastélykastély, kúriaBeregsurány, Árpád út 117.
fazekastelep romjaiépületrom, építményrom
Károlyi kastélykastély, kúriaBeregsurány, Rákóczi Ferenc utca 1.
Református templomtemplomBeregsurány, Árpád utca 28.
Tarpai Nagy-hegy (megsüllyedt vulkán)geológiai látnivalóhegy, hegycsúcstermészeti látnivalókülterület, Tarpától észak-keletre 2 km-re


Címke, #hashtag, keresési segítség:

tbtelepadatlap település látnivaló turisztikai attrakció túra turista turizmus ország magyarország hungary beregsurány tbnincsfoto gps koord koordináta gpskoordináta pozíció földrajzi hely hol van tbvankoordinata tbvancimerleiras tbvancimerkep