TÚRABÁZIS.hu

Homokkomárom

Homokkomárom település adatok:

neve (2014.):
Homokkomárom
rang:
község
területe (2014):
1670 ha (hektár)
lakások száma (2014):
89 db
lakosság szám (2014):
193 fő
lakosság szám (1910. évben):
353 fő

Homokkomárom település címere:

Homokkomárom település címere A címerpajzs formája a 14. században divatba jött kerek talpú vagy doborpajzs, de az úgynevezett szívpajzshoz is hasonlítható. Oldalai enyhén íveltek, felső sarkai vágottak. A címerpajzs borítása máz. Színei: vörös, kék, zöld és arany, melyek megfelelnek a klasszikus heraldikai színvilágnak. A pajzs egyenesen áll. A pajzsmező egyenes vonallal, aranyszínnel, vagyis fémmel három részre tagolt, tehát vágott és hasított is egyben, szegélye szintén aranyszínű. A címer jobb oldali, felső tagolásában, vörös mezőben, egy háromlombos aranykorona helyezkedik el, mely gyakran használt motívum a címereken. A címer bal felső tagolásában szerepel egy stilizált aranyszínű szőlő motívum zöld mezőben, mely a föld termékenységét és a bor bőségét hivatott jelképezni, és egyben Homokkomárom egyik jellegzetessége. A címerpajzs alsó és egyben legnagyobb harmadában szerepel Homokkomárom fő nevezetessége: a templom, melyhez kolostor is tartozik, kedvelt kiránduló, zarándok- és kegyhely. A templom természetes színnel, aranykontúrral zöld dombon, kék mezőben látható, mely a valós környezetet jelképezi. A leegyszerűsített körvonal is árulkodik a templom szépségéről.

A címerpajzs közepén, a tagolások találkozásánál kör alakzatban helyezkedik el aranymezőben egy Mária-szimbólum, mely a templom mennyezetén lelhető fel. A kör alakzat széle bélyegszerűen csipkézett, a közepén álló betűlogóból kiolvasható a Mária név, a betűk felett egy ferde kereszt látható.

A címerpajzs külön értéke az egyszerűség. A leegyszerűsített és közérthető címerképek, a tiszta színek és az aranyszegély teszi egységessé és egyszerűvé a címert.

Homokkomárom település területi besorolások:

Megye (2014):Zala megye
Járás (2014):Nagykanizsai (1960)
irányítószám(ok):8777 , 
Földrajzi tájegység besorolás:
kistáj:Egerszeg-Letenyei-dombság
kistájcsoport:Kelet-Zalai-dombság
középtáj:Zalai-dombvidék
nagytáj:Nyugat-Magyarországi-peremvidék
1914. évi közigazgatási besorolás:
Vármegye (1914):Zala vármegye
Járás/pozíció (1914):Nagykanizsai járás

Homokkomárom település elhelyezkedése, térképek:

GPS koordinátái (WGS-84):
N46.5073 E16.916 GPX
Megjelenítés térképeken:
utca térkép:

Homokkomárom település web és közösségi média kapcsolatok:

Hivatalos weboldal: www.homokkomarom.hu/
WikiPédia.hu: hu.wikipedia.org/wiki/Homokkomárom

Homokkomárom település kapcsolódó túrapontok:

pontkódpontnévbelterületre esik?
88Homokkomárom

látnivalók Homokkomárom településen: (lista)

látnivalókategóriacím
Római katolikus templomtemplomkülterület


Címke, #hashtag, keresési segítség:

tbtelepadatlap település látnivaló turisztikai attrakció túra turista turizmus ország magyarország hungary homokkomárom tbnincsfoto gps koord koordináta gpskoordináta pozíció földrajzi hely hol van tbvankoordinata tbvancimerleiras tbvancimerkep