TÚRABÁZIS.hu

Balotaszállás

Balotaszállás település adatok:

neve (2014.):
Balotaszállás
rang:
község
területe (2014):
10494 ha (hektár)
lakások száma (2014):
726 db
lakosság szám (2014):
1492 fő

Balotaszállás település címere:

Balotaszállás település címere Balotaszállás címerének kerek talpú pajzsán aranyháttér előtt a balotaszállási honfoglalás kori sírlelet egyik díszítő motívuma jelenik meg vörös színnel, ezüstvonalázással. Mint települési címer egyedülálló: az országszerte méltán ismert balotaszállási honfoglalás kori sírlelet (egy aranyozott ezüst női lószerszám szíjvég) díszítő eleme került fő motívumként bemutatásra, anyagának patinázott színében.

A címerpajzs fölé egy háromágú (formájában a kiskunhalasival teljesen megegyező) aranykorona került, vörös, zöld ékkövekkel díszítve, vörös béléssel. Az Alföld aranysárga homokját mutatja a címerpajzs színe. A településnek – mely 1950-ig Kiskunhalas egyik pusztája volt – a városhoz való évszázados kötődését jelképezi a halasi címer koronájának szerepeltetése. A község határában található védett szürkenyár rezervátum levélkoszorúként, a pajzsot alulról szegélyezve jelenik meg. A községgé alakulás időpontjában Göbölyjárásként ismert település neve mutatja, hogy hosszú ideje a szarvasmarha a legfontosabb haszonállat, erre utal a levélkoszorúba befont pásztorkürt. A pajzsot alul, a címer fél magasságáig felnyúlóan egy szürkenyár-koszorú szegélyezi (zöld és ezüst színben váltakozó levelekkel). E koszorú közepébe egy ezüstszínű, vörös belsejű és vörös sávokkal díszített pásztorkürt fonódik.

Balotaszállás település területi besorolások:

Megye (2014):Bács-Kiskun megye
Járás (2014):Kiskunhalasi (0410)
irányítószám(ok):6412 , 
Földrajzi tájegység besorolás:
kistáj:Dorozsma-Majsai-homokhát
kistájcsoport:-
középtáj:Duna-Tisza közi síkvidék
nagytáj:Alföld
1914. évi közigazgatási besorolás:
Vármegye (1914):NINCS vármegye
Járás/pozíció (1914):0 járás

Balotaszállás település elhelyezkedése, térképek:

GPS koordinátái (WGS-84):
N47.313 E18.192 GPX
Megjelenítés térképeken:
utca térkép:

Balotaszállás település web és közösségi média kapcsolatok:

Hivatalos weboldal: www.balotaszallas.hu/
WikiPédia.hu: hu.wikipedia.org/wiki/Balotaszállás


Címke, #hashtag, keresési segítség:

tbtelepadatlap település látnivaló turisztikai attrakció túra turista turizmus ország magyarország hungary balotaszállás tbnincsfoto gps koord koordináta gpskoordináta pozíció földrajzi hely hol van tbvankoordinata tbvancimerleiras tbvancimerkep