TÚRABÁZIS.hu

Drávaszerdahely

Drávaszerdahely település adatok:

neve (2014.):
Drávaszerdahely
rang:
község
területe (2014):
624 ha (hektár)
lakások száma (2014):
76 db
lakosság szám (2014):
193 fő
lakosság szám (1910. évben):
312 fő

Drávaszerdahely település címere:

Drávaszerdahely település címere A pajzs a címertanban tárcsapajzs, szélei fekete vonallal kiemeltek. A címerpajzs alatt, a pajzs alsó, csücskös részén áthaladva lobogó, aranyszínű címerszalag, benne a következő szöveg: 11 DRÁVASZERDAHELY 77. Vagyis a címerszalag középső részén a település neve, két szélén, egymástól elválasztva az évszám, amikor a falu nevét először említette írott forrás. A tárcsapajzs tetején aranyszínű korona, benne két kör alakú, egy téglalap alakú, sarkain lekerekített piros színű, valamint két négyszög alakú, zöld színű drágakő.

Korona jelzi, hogy a település királyi falu, már az Árpád-házi királyok uralkodása idején létezett. A tárcsapajzs sárga színű, benne alsó részén a kék színű folyó, amely a közeli Drávát, a falu nevének előtagját jellépezi. Feljebb, bal oldalon a heraldikában stilizált, csúcsával felfelé állított ekevas, jobbra a szintén stilizált és csúcsával felfelé állított csoroszlya. Mindkettő szimbolizálja a mezőgazdaságot, a földművelést, amellyel az itt élők foglalkoztak. A stilizált eke és csoroszlya között középen barna színű föld, amit a helyiek megműveltek. A föld közepén fehér színű református templom fekete ablakokkal, amelynek léte évszázadok óta uralja a település képét. A templom csúcsától balra piros színű kontúrokkal díszrózsa, amely látható Drávaszerdahely első címerpecsétjében is. A templom csúcsától jobbra háromágú, szárain alul összekötött, sárga, megérett gabonakéve, amely jelenti egyben a földművelés helyi fontosságát és a kenyeret, az életet, amiért az itt élt emberek dolgoztak. A tárcsapajzs felső részén világossárga, ragyogó nap, amely érleli a gabonát, élteti a virágot, szimbolizálja a jövőt, a reménységet.

Drávaszerdahely település területi besorolások:

Megye (2014):Baranya megye
Járás (2014):Siklósi (0310)
irányítószám(ok):7847 , 
Földrajzi tájegység besorolás:
kistáj:Dráva-sík
kistájcsoport:-
középtáj:Drávamenti-síkság
nagytáj:Alföld
1914. évi közigazgatási besorolás:
Vármegye (1914):Baranya vármegye
Járás/pozíció (1914):Siklósi járás

Drávaszerdahely település elhelyezkedése, térképek:

GPS koordinátái (WGS-84):
N45.836 E18.1652 GPX
Megjelenítés térképeken:
utca térkép:

Drávaszerdahely település web és közösségi média kapcsolatok:

Hivatalos weboldal: dravaszerdahely.mindenkilapja.hu/
WikiPédia.hu: hu.wikipedia.org/wiki/Drávaszerdahely


Címke, #hashtag, keresési segítség:

tbtelepadatlap település látnivaló turisztikai attrakció túra turista turizmus ország magyarország hungary drávaszerdahely tbnincsfoto gps koord koordináta gpskoordináta pozíció földrajzi hely hol van tbvankoordinata tbvancimerleiras tbvancimerkep