TÚRABÁZIS.hu

Megyer

Megyer település adatok:

neve (2014.):
Megyer
rang:
község
területe (2014):
426 ha (hektár)
lakások száma (2014):
21 db
lakosság szám (2014):
23 fő
lakosság szám (1910. évben):
172 fő

Megyer település címere:

Megyer település címere A címer álló helyzetű, süvegezett, háromszögű pajzs.

Az aranysüveg közepén egy lebegő, veres szívből kinövő, három természetes ábrázolású tulipán látható. A középső tulipán fölfelé növő, egyenes, zöld szárát, jobból-balról egy-egy enyhén hullámosan felfelé hajló, zöld levél övezi. E tulipán veres, háromszirmú virága kissé nagyobb a másik kettőnél. A két szélső, háromszirmú, veres tulipán zöld szára ívesen lefelé hajlik, ezért a két virág jobb és bal haránt irányban lefelé mutat.

A süveg feletti pajzsmező veres. A süvegtől jobbra, a címer felső részén három, ölbe fogott hegyével felfelé néző arany nyílvessző lebeg. A süvegtől balra három, ölbe fogott, álló helyzetű, lebegő arany búzaszál látható.

A címer egyrészt a község eredeti, 1864 keletkezett ( Bach korszakbeli) igazoló iratokon fennmaradt viaszpecsét-lenyomatból származik.

A pecsétből származó stilizált virágok a címerben azért lettek természetes ábrázolású tulipánok, mivel a tulipánt az ótörököktől még Levédiában átvéve a magyarok hozták be a Kárpát-medencébe.

A címer mesélő címer. A süveg feletti három nyílvessző az Árpád vezér által vezetett, honfoglaló Megyer törzs nevére utal.

A három búzaszál az utolsó három évszázadnak állít emléket, amely a község lakóinak megmaradását és gyarapodását tette lehetővé.

Megyer település területi besorolások:

Megye (2014):Veszprém megye
Járás (2014):Sümegi (1880)
irányítószám(ok):8348 , 
Földrajzi tájegység besorolás:
kistáj:Marcal-völgy
kistájcsoport:-
középtáj:Marcal-Medence
nagytáj:Kisalföld
1914. évi közigazgatási besorolás:
Vármegye (1914):Zala vármegye
Járás/pozíció (1914):Sümegi járás

Megyer település elhelyezkedése, térképek:

GPS koordinátái (WGS-84):
N47.0618 E17.1927 GPX
Megjelenítés térképeken:
utca térkép:

Megyer település web és közösségi média kapcsolatok:

WikiPédia.hu: hu.wikipedia.org/wiki/Megyer_(település)
Hivatalos weboldal: www.megyer.hu/


Címke, #hashtag, keresési segítség:

tbtelepadatlap település látnivaló turisztikai attrakció túra turista turizmus ország magyarország hungary megyer tbnincsfoto gps koord koordináta gpskoordináta pozíció földrajzi hely hol van tbvankoordinata tbvancimerleiras tbvancimerkep