TÚRABÁZIS.hu

Györgytarló

Györgytarló település adatok:

neve (2014.):
Györgytarló
rang:
község
területe (2014):
3019 ha (hektár)
lakások száma (2014):
211 db
lakosság szám (2014):
547 fő

Györgytarló település címere:

Györgytarló település címere Egy pajzsban összetett, egyenesen álló, csücskös talpú, hasított pajzs. A pajzsmező heraldikai jobb oldala kék, bal oldala vörös, a Rákóczi család színeiből áll.

A pajzstalpon vízszintesen elhelyezett fatörzset ábrázoló címerkép, belőle a címerpajzs cölöphelyén felnyúló levélszárak egymást keresztezve a pajzsderék elejére és a pajzsderék hátsó tagjába hajló levéllel. Ez az egész egy címerképet alkot. A Lorántffy család címerképe.

A címerkép arany, fekete mázzal (levélerezet, farönkrajzolat). A pajzsfej elején a kék pajzsmezőben arany heraldikai nap, a pajzsfej hátsó részén a vörös pajzsmezőben ezüst holdarc található. A holdarc a heraldika jobb oldalára tekint.

A díszhely felső részén félig a díszhelyen, félig a pajzsmező fölé emelkedő aranykerék (fekete mázzal) áll. A keréken a heraldikai jobb oldalra tekintő, kiterjesztett szárnyú fegyverzett fekete sas található. Bal karmával a keréken kapaszkodó jobb karmában kivont ezüstkardot markoló sas. A fent leírt címerkép a Rákóczi-család címeréből ismeretes.

Györgytarló település területi besorolások:

Megye (2014):Borsod-Abaúj-Zemplén megye
Járás (2014):Sárospataki (0640)
irányítószám(ok):3954 , 
Földrajzi tájegység besorolás:
kistáj:Bodrogköz
kistájcsoport:-
középtáj:Felső-Tiszavidék
nagytáj:Alföld
1914. évi közigazgatási besorolás:
Vármegye (1914):NINCS vármegye
Járás/pozíció (1914):0 járás

Györgytarló település elhelyezkedése, térképek:

GPS koordinátái (WGS-84):
N48.2055 E21.6328 GPX
Megjelenítés térképeken:
utca térkép:

Györgytarló település web és közösségi média kapcsolatok:

WikiPédia.hu: hu.wikipedia.org/wiki/Györgytarló


Címke, #hashtag, keresési segítség:

tbtelepadatlap település látnivaló turisztikai attrakció túra turista turizmus ország magyarország hungary györgytarló tbnincsfoto gps koord koordináta gpskoordináta pozíció földrajzi hely hol van tbvankoordinata tbvancimerleiras tbvancimerkep