TÚRABÁZIS.hu

Baranya legszebb templomai

Archívum, nem frissül ! Mielőtt útnak indulsz, az aktuális információkért minden esetben keresd fel a mozgalmat kiíró szervezet weboldalát !

Mozgalom adatai

fénykép helye
Túra azonosító (ID):
TBT-102 
Túra(mozgalom) név:
Baranya legszebb templomai (BT)
Típus:
mozgalom 
Teljesíthető:
 

Túramozgalom jellemzői

Fokozatok száma:
Útvonal összesített hossza:
317 km 
Összes érintőpont száma:
20 
Minimálisan felkeresendő érintőpontok száma:
20 
Teljesítés módja (szakág):
 
Teljesítési forma:
 
Kapcsolódó szervező(k):
Baranya Megyei Természetbarát Szövetség 

Túramozgalom kiírása:

Baranya megyében sok szép és értékes templom található. Ezek közül válogatták ki és fuzték fel egy 317 km-es útvonalra a legérdekesebbeket. Legtöbbjük ma is muködő római katolikus vagy református templom, de akad, amely már csak múzeum vagy muemlék.Teljesítés feltételei, igazolása, díjazások:

Az érintési pontok felkeresését általában a helyszínen található bélyegző lenyomatával kell igazolni, de bármilyen bélyegzés (posta, bolt, plébánia, vendéglő stb.) elfogadható, amely utal az adott helyszínre. Néhány esetben ("erdei" pontok) nem lehet bélyegzővel igazolni (pl. Mecsek Turistája túramozgalomban), ilyenkor megfelel a túravezető aláírása a túrajelentés számával vagy fénymásolatával (szervezett túra esetén), vagy a helyszínen készült fénykép, esetleg a közelben található településen kapott bélyegzés is.

A túramozgalmak teljesítése nincs időhöz kötve. Egy-egy túramozgalom teljesítésekor (ha annak valamennyi érintési pontját igazolta), a füzetet a Baranya Megyei Természetbarát Szövetséghez kell eljuttatni, ahol bejegyzik a teljesítést és kiadják a jelvényt.

A túra idobeli kötöttség nélkül, egyszerre vagy részletekben is teljesítheto, tetszoleges közlekedési eszközzel. Különösen ajánlják kerékpárosok számára, de autóval vagy akár vonat-busz-gyaloglás kobinációjaként is megoldható a feladat. A teljesítést a meglátogatott templomok pecsétnyomatai igazolják.

A túra befejezése után a betelt igazolófüzetet a Baranya Megyei Természetbarát Szövetségnek kell bemutatni vagy beküldeni: 7621 Pécs, Apáca u. 2/1. minden kedden 16-19 óra között. A teljesítésért a Szövetség önköltségi áron jelvényt ad ki.