TÚRABÁZIS.hu

Dél-Zselic turistája

Archívum, nem frissül ! Mielőtt útnak indulsz, az aktuális információkért minden esetben keresd fel a mozgalmat kiíró szervezet weboldalát !

Mozgalom adatai

fénykép helye
Túra azonosító (ID):
TBT-105 
Túra(mozgalom) név:
Dél-Zselic turistája (DZS)
Típus:
mozgalom 
Teljesíthető:
 

Túramozgalom jellemzői

Fokozatok száma:
Összes érintőpont száma:
15 
Minimálisan felkeresendő érintőpontok száma:
15 
Teljesítés módja (szakág):
 
Teljesítési forma:
 
Kapcsolódó szervező(k):
Baranya Megyei Természetbarát Szövetség 


()

(TÉR) KÉPEK ÚTVONAL VÁLTOZÁSHOZ::

Túramozgalom kiírása:

Zselic: turisztikailag kevésbé „felfedezett” terület, dimbes-dombos táj, apró zsákfalvak, vadban gazdag erdők, csend és nyugalom jellemzik a tájat. E tájegység déli része Baranya megye területére esik, ennek a vidéknek a nevezetességeit, látnivalóit ismerheti meg a túramozgalom bejárása során a vándor.Teljesítés feltételei, igazolása, díjazások:

Az érintési pontok felkeresését általában a helyszínen található bélyegző lenyomatával kell igazolni, de bármilyen bélyegzés (posta, bolt, plébánia, vendéglő stb.) elfogadható, amely utal az adott helyszínre. Néhány esetben ("erdei" pontok) nem lehet bélyegzővel igazolni (pl. Mecsek Turistája túramozgalomban), ilyenkor megfelel a túravezető aláírása a túrajelentés számával vagy fénymásolatával (szervezett túra esetén), vagy a helyszínen készült fénykép, esetleg a közelben található településen kapott bélyegzés is.

A túramozgalmak teljesítése nincs időhöz kötve. Egy-egy túramozgalom teljesítésekor (ha annak valamennyi érintési pontját igazolta), a füzetet a Baranya Megyei Természetbarát Szövetséghez kell eljuttatni, ahol bejegyzik a teljesítést és kiadják a jelvényt.


KAPHATÓ KITŰZŐK, OKLEVELEK: