TÚRABÁZIS.hu

XI. kerület kerülete

Archívum, nem frissül ! Mielőtt útnak indulsz, az aktuális információkért minden esetben keresd fel a mozgalmat kiíró szervezet weboldalát !

Mozgalom adatai

fénykép helye
Túra azonosító (ID):
TBT-115 
Túra(mozgalom) név:
XI. kerület kerülete (XIKer)
Típus:
mozgalom 
Teljesíthető:
 

Túramozgalom jellemzői

Fokozatok száma:
Útvonal összesített hossza:
35 km 
Teljesítés módja (szakág):
 
Teljesítési forma:
 
Kapcsolódó szervező(k):
Útvonalkövetők Klubja (Hevér Gábor) 

Túramozgalom kiírása:

A XI. kerület határának végigjárására vállalkoztál! Túránk célja megismertetni a XI. kerület természetes és épített látnivalóinak egy részét, amelyek a kerület közigazgatási határán, vagy annak közelében találhatóak. Egyúttal túralehetıség biztosítása egy ebbıl a szempontból még kevésbé feltárt területen.


Túramozgalom útvonala:

Szent Gellért tér, díszkút - Sziklakápolna bejárata - Szabadság szobor - BAH csomópont - Hegyalja út kanyarulata - Meredek utca kanyarulata - Farkasréti temető, főbejárat - Farkasréti játszótér - Márton Áron tér - Irhás árok (ZA) - Frank-hegyi turistaház (P) - Budaörs, SHELL benzinkút (P) - Felsıőörsöd utca vége - Örsöddűlő, buszmegálló - Repülőtér, villamosmegálló (Z) - Tétényi-fennsík (Vörösbegy u.) (Z) - Kamaraerdő, erdészház (P) - Vadász-hegy (P) - Volt Panoráma vendéglő (P) - Kelenvölgy, villamosmegálló - Pacsirta-hegy, vízmű - Budafok-Albertfalva vá. - Hosszú-réti patak torkolata - Duna-part - Hengermalom út vége - Lágymányosi-öböl, színpad - Lágymányosi híd - Petőfi híd - Szent Gellért tér, díszkút


Teljesítés feltételei, igazolása, díjazások:

A túramozgalomban bárki részt vehet saját felelısségére, idıkorlátozás nélkül teljesíthetı. Az útvonalat egy nap alatt célszerő végigjárni, de több részletben is lehetséges. Természetesen bárhonnan elkezdhetı, és bármely irányban végigjárható. A résztvevıknek saját igazolólappal kell rendelkezniük, és az útvonal végigjárása során a leírásban (is) felsorolt 11 ellenırzıponton kell az igazolólapon feltett kérdésekre írásban válaszolni vagy bélyegeztetni. A túra bejárásához szükségünk lesz egy kerület- vagy várostérképre. A túra útvonala a következıkben ismertetett útvonalon halad. Nagyrész a kerület közigazgatási határát követi, de helyenként attól kisebb-nagyobb mértékben eltér. A teljesítés után a kitöltött igazolólapokat a szervezı címére kell eljuttatni (Hevér Gábor, 1111 Budapest, Bertalan Lajos utca 16. IV. em. 3, gabor.hever@gmail.com) személyesen vagy postai úton (megcímzett és felbélyegzett válaszboríték), valamint a díjazás éppen aktuális árának társaságában. A sikeres teljesítık emléklapot és a teljesítés számától függıen változó mintázatú kitőzıt kapnak (a túra többször is teljesíthetı).