TÚRABÁZIS.hu

Emlékezés Kossuthra

Archívum, nem frissül ! Mielőtt útnak indulsz, az aktuális információkért minden esetben keresd fel a mozgalmat kiíró szervezet weboldalát !

Mozgalom adatai

fénykép helye
Túra azonosító (ID):
TBT-186 
Túra(mozgalom) név:
Emlékezés Kossuthra (EmlKos)
Típus:
mozgalom 
Teljesíthető:
 

Túramozgalom jellemzői

Fokozatok száma:
 
Teljesítés módja (szakág):
 
Teljesítési forma:
 
Kapcsolódó szervező(k):
Csongrád Megyei Természetbarát Szövetség 

Túramozgalom kiírása:

2002-ben Kossuth Lajos születésének 200. évfordulója alkalmából a CsmTSz jelvényszerző túramozgalmat hirdet. A túra 2002. március 15-től teljesíthető. A túrán korra és nemre való tekintet nélkül bárki részt vehet, aki tagja a Magyar Természetbarát Szövetségnek. A teljesítés feltétele az igazoló füzetben leírt feladatsor megoldása, illetve az igazolópontok felkeresése és ennek igazolása. A túrafüzetek fényképekkel rajzokkal illusztrálhatók. A kitöltött igazoló füzetek a Csongrád megyei Természetbarát Szövetségbe küldhetők be. Az értékelés pontozással történik. A túramozgalom teljesítői kituzőt kapnak.


Teljesítés feltételei, igazolása, díjazások:

  1. A leírt Kossuth emlékhelyek felkeresése, a velük kapcsolatos kérdések megoldása
  2. A Dél-Alföld 3 megyéjében - Bács-Kiskun, Békés, Csongrád - felállított 16 köztéri Kossuth szobor közül legalább 9 felkeresése, a velük kapcsolatos kérdések megoldása
  3. Baja: Türr István múzeum, Kecskemét: Katona József Megyei Könyvtár, Szegvár: Falumúzeum, Szentes: Városháza épületekben elhelyezett Kossuth szobrok közül legalább 2 felkeresése, méltatása.
  4. További szabadon választott Kossuth szobrok, emlékhelyek felkeresése, méltatása.