TÚRABÁZIS.hu

Somogyi Várak

Archívum, nem frissül ! Mielőtt útnak indulsz, az aktuális információkért minden esetben keresd fel a mozgalmat kiíró szervezet weboldalát !

Mozgalom adatai

egy fénykép a túramozgalomról
Túra azonosító (ID):
TBT-198 
Túra(mozgalom) név:
Somogyi Várak (SomVá)
Típus:
mozgalom 
Teljesíthető:
 

Túramozgalom jellemzői

Fokozatok száma:
Összes érintőpont száma:
12 
Minimálisan felkeresendő érintőpontok száma:
12 
Teljesítés módja (szakág):
 
Teljesítési forma:
 
Megjegyzés:
10 köt+2választott 
Kapcsolódó szervező(k):
Hevesi Zoltán 

Változások a túramozgalomban:

Kedves Sporttársak!

A túramozgalom két kötelező érintőpontjának felkeresése sajnálatos módon nehézségekbe ütközhet. Kaposvár egykori várának helyén elhanyagolt bontási/építési terület található, még a csekélyke korabeli romokba is rombolási kár keletkezett. Kaposszentjakabon pedig előreláthatólag 2017 októberétől a romterület néhány évig lezárásra kerül szintén építkezések miatt. Új, helyettesítő pontokat nem jelölök ki, emiatt a túramozgalom teljesíthetősége 2017. december 31.-én – remélhetőleg csak ideiglenesen – megszűnik. Ezen időpontig a korábbi feltételekkel a teljesítéseket elfogadom és az igazoló kitűző is kiadásra kerül.


Túramozgalom kiírása:

A túramozgalmunk 2006 évben indult. Megyénk történelmi emlékhelyeit kívánja megismertetni a túrázni vágyókkal.


Teljesítés feltételei, igazolása, díjazások:

Mindössze 10 kötelező + 2 választott várrom és várhely szerepel a kiírásban. A szabadon választott váraknak más településen kell lenniük mint a kötelezők ! A teljesítés nincs időhöz kötve. Az igazolásokat a településen vagy közelében lévő pecséttel vagy a helyszínt és a túrázót felismerhetően ábrázoló fotóval kell igazoltatni. A túramozgalomnak saját igazolópecsétje nincs.

A mozgalomban felkeresendő várakról részletes információ található az interneten illetve ajánlott a Magyar Kálmán - Nováki Gyula: Somogy megye várai a középkortól a kuruc korig . c. könyv használata. A szabadon választott várakat ebben a könyvben szereplőkből kell kiválasztani !

A teljesítés elismerése egy szép kitûző mely Kaposvár várát ábrázolja Deák Varga D. rajza alapján. A kitűző kiváltására és a postaköltségekre térítést kell fizetni. Az igazoló lapokat természetesen visszaküldjük. Az igazolólapot erre a cimre kérjük beküldeni: Hevesi Zoltán 7400 Kaposvár Pécsi utca 15.