TÚRABÁZIS.hu

Bükkfennsík

Archívum, nem frissül ! Mielőtt útnak indulsz, az aktuális információkért minden esetben keresd fel a mozgalmat kiíró szervezet weboldalát !

Mozgalom adatai

fénykép helye
Túra azonosító (ID):
TBT-20 
Túra(mozgalom) név:
Bükkfennsík (Bfen)
Típus:
mozgalom 
Teljesíthető:
 

Túramozgalom jellemzői

Fokozatok száma:
Útvonal összesített hossza:
21 km 
Teljesítés módja (szakág):
 
Teljesítési forma:
 
Megjegyzés:
1 útvonal 3 nap alatt folyamatosan 
Kapcsolódó szervező(k):
Heves Megyei Természetbarát Szövetség 

Túramozgalom kiírása:

A túra célja: A Bükkfennsík természeti szépségének felkeresése, egy-három napos gyalogtúra alkalmával megismerni annak sajátságos éghajlatát, geológia viszonyait, növény és állat világát.


Túramozgalom útvonala:

Szilvásvárad vagy Nagyvisnyó kiindulással a Hármaskúti erdészház, Bánkúti túristaház és Jávorkúti erdészház érintésével beérkezni Lillafüredre három nap alatt. Az útvonal természetesen fordítva is teljesíthető.


Teljesítés feltételei, igazolása, díjazások:

Túrajelentést kell kiállítani két példányban. Mindkét példányt le kell bélyegeztetni a fent említett helyeken. Nagyvisnyón vagy Szilvásváradon és Lillafüreden - a túra két végpontján - keletbélyegzővel kell bélyegeztetni (vasút, postahivatal), a közbeeső állomásokon: Hármaskúton, Bánkúton és Jávorkúton az erdészet illetve túristaház bélyegzőjét kell kérni.

A túra teljesítése után a túrajelentés egyik példányát postán kell megküldeni a megyei Természetbarát Szakszövetség, Eger, Kossuth Lajos u. 9. címre. A túrajelentést a csütörtöki szakszövetségi napokon (17-19 óráig) személyesen is be lehet hozni a fenti címre. A szakszerűen kitöltött és a feltételeket bélyegzővel igazolt túrajelentést azonnal elbíráljuk és a jelvényt kiadjuk. Postán küldött túrajelentést a jelvény árának befizetése után egy héten belül elbíráljuk és a jelvényt postázzuk.

A résztvevők a jelvény előállítási díját megtéríteni kötelesek (ára: 30,- ft), melyet a küldött csekken kell befizetni.