TÚRABÁZIS.hu

Mátra-Bükk útjain

Archívum, nem frissül ! Mielőtt útnak indulsz, az aktuális információkért minden esetben keresd fel a mozgalmat kiíró szervezet weboldalát !

Mozgalom adatai

fénykép helye
Túra azonosító (ID):
TBT-22 
Túra(mozgalom) név:
Mátra-Bükk útjain (MBú)
Típus:
mozgalom 
Teljesíthető:
 

Túramozgalom jellemzői

Fokozatok száma:
Útvonal összesített hossza:
120 km 
Teljesítés módja (szakág):
 
Teljesítési forma:
 
Megjegyzés:
OKT résztáv Mátraverebély -Putnok 
Kapcsolódó szervező(k):
Heves Megyei Természetbarát Szövetség 

Túramozgalom kiírása:

A túra célja: Az Országos Kéktúra megyénkben, illetőleg a Mátra és Bükk hegységeken átvezető szakaszának bejárása, az útvonal szépségének megismerése, a "Mátra-Bükk útjain" jelvény megszerzése, az Országos Kék-túra útvonal egy részének teljesítése.


Túramozgalom útvonala:

Mátraverebély - Ágasvár - Mátraszentistván - Galyatető - Nyírjes eh. - Vörösmarty th. - Mátraháza - Kékestető - Hármashatár - Sirok - Rozsnakpuszta vh. - Szarvaskő - Telekessy eh. - Bélháromkúti apátsági templom - Bélapátfalva - Cserepeskői barlangszállás - Bánkúti síház - Mályinka - Uppony - Putnok

szakasz táv (km) szint (m)idő (perc)
20.sz. túra: Mátraverebély - Mátraháza 25,9 1170 505
21.sz. túra: Mátraháza - Sirok 21,7 970 422
22.sz. túra: Sirok - Szarvaskő 17,5340 297
23.sz. túra: Szarvaskő - Putnok 54,9 18801012

Teljesítés feltételei, igazolása, díjazások:

Az Országos Kék-túra igazolófüzetben kell bélyegezni egyénileg. Igazolásul elfogadható a Kék-túra bélyegző, a település valamilyen bélyegzője, melyen rajta van a település neve (pl.: iskola, bolt, vasútállomás, posta, múzeum, vendéglátó egység, Polgármesteri Hivatal, Plébánia, vállalkozó stb.)

Az igazoltatás módja háromféle lehet:
  1. az igazolófüzet elküldése postán
  2. a füzetből kivett eredeti lapok elküldése postán
  3. a teljes OKT bejárása és MTSz igazolása után elfogadható a füzet fénymásolt oldalai és az MTSz igazolásának másolata

A csak fénymásolt oldalakat a hitelesség megállapíthatóságának hiánya miatt a szervező nem tud elfogadni! (Nem derül ki, kié a füzet.)

Mindenki, aki végigjárta a Mátra és Bükkön átvezető Országos Kék-túra útvonalát és azt igazolja, megvásárolhatja a túrateljesítés jelvényét önköltségi áron.


További információ források:

Előzetes jelentkezés nem szükséges. Elég, ha az útvonal bejárása, teljesítése után az elbíráláshoz a Kék-túra igazoló füzetet megküldik. A túra kiírása 1963. március 26-n készült el először, azóta több ezren lettek a tulajdonosai az útvonal szép jelvényének. A Bizottságunk biztosra veszi, hogy sporttársaink közül sokan fogják e szép útvonalat bejárni és kedvet kapnak az Országos Kék-túra teljes szakaszának teljesítéséhez. Azt kívánjuk, hogy mindig szép idő fogadja túrájukon, legyen részük sok kedves élményben és legyenek tulajdonosai mielőbb a "Mátra-Bükk útjain" jelvénynek.