TÚRABÁZIS.hu

Kalmár László Túramozgalom

Archívum, nem frissül ! Mielőtt útnak indulsz, az aktuális információkért minden esetben keresd fel a mozgalmat kiíró szervezet weboldalát !

Mozgalom adatai

fénykép helye
Túra azonosító (ID):
TBT-235 
Túra(mozgalom) név:
Kalmár László Túramozgalom (Kalm)
Típus:
mozgalom 
Teljesíthető:
 

Túramozgalom jellemzői

Fokozatok száma:
Útvonal összesített hossza:
24 km 
Teljesítés módja (szakág):
 
Teljesítési forma:
 
Megjegyzés:
2 túra: 12km+14,8km vagy 24,8km egyben "TT" (???) 
Kapcsolódó szervező(k):
ÁPISZ SE Gyopár Szakosztály 

Teljesítés feltételei, igazolása, díjazások:

Az ÁPISZ SE. Gyopár Természetjáró Szakosztálya új teljesítménytúrát hirdet az érdeklődőknek. A túra újdonsága abban áll, hogy nem csak egy adott naptári napon belül, hanem saját szervezésben, az év bármely napján, teljesíthető.

A túra a Pilis-Visegrádi hegység egyik legszebb, számos látnivalót kínáló útvonalán vezet. Pilisszentlászlótól, Dobogókőn át - egy kis kitérővel - a Szentkútig az Országos Kéktúra jelzéseit követi, onnan a zöld sáv jelzésen vezet Csobánkára. A kitérő a Dobogókő alatti Thirring Gusztáv emlékösvény. Ezen az ösvényen található a túra névadója: KALMÁR LÁSZLÓ emléktáblája. A teljesítménytúra teljesítői kitűzőt és oklevelet kapnak.

Újdonság az is, hogy nem csak teljesítmény-, hanem jelvény szerző túrák ként is teljesíthető. Az egyik túra emléktúra: Pilisszentlászló - Dobogókő - Thirring Gusztáv emlékösvény, a másik: Dobogókő - Thirring Gusztáv emlékösvény - Csobánka útvonal. A teljesítők útvonalanként egy-egy kitűzőt és emléklapot kapnak

A túrák igazolása az erre a célra kiadott, a látnivalók rövid leírását is tartalmazó, kis kiadványban lehet. Ezek beszerezhetőségéről telefonon kell egyeztetni Vajda István szakosztályvezetővel.

Nevezési díjak:

  • Az emléktúra: (Pilisszentlászló - Dobogókő): 400 Ft
  • A Dobogókő - Csobánka túra: 500 Ft
  • A teljesítménytúra: 600 Ft

  • További információ források:

    Bővebb felvilágosítás Vajda István szakosztályvezetőnél a 1/220-9740, vagy a 30/417 9662 telefonon.