TÚRABÁZIS.hu

II. Rákóczi Ferenc Nemzetközi Kerékpáros Túramozgalom

Archívum, nem frissül ! Mielőtt útnak indulsz, az aktuális információkért minden esetben keresd fel a mozgalmat kiíró szervezet weboldalát !

Mozgalom adatai

fénykép helye
Túra azonosító (ID):
TBT-242 
Túra(mozgalom) név:
II. Rákóczi Ferenc Nemzetközi Kerékpáros Túramozgalom (2RFker)
Típus:
mozgalom 
Teljesíthető:
 

Túramozgalom jellemzői

Fokozatok száma:
 
Útvonal összesített hossza:
303 km 
Teljesítés módja (szakág):
 
Teljesítési forma:
 
Kapcsolódó szervező(k):
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Természetjáró Szövetség 

Változások a túramozgalomban:

A B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség a II. Rákóczi Ferenc Nemzetközi Kerékpáros jelvényszerző túramozgalma teljesítésének megkezdését 2018. december 31. időponttal lezárja. A túramozgalmat már korábban megkezdők figyelmét felhívjuk, hogy a folyamatban lévő teljesítéseket 2020. december 31-ig legyenek kedvesek befejezni. A kitűző díjazást ezen időpontig biztosítjuk.

Túramozgalom kiírása:

2006. szeptember 30-án avattuk fel és adtuk át rendeltetésének a II. Rákóczi Ferenc Nemzetközi Kerékpáros Túramozgalmat, a Fejedelem születésének 330., kassai újratemetésének 100. évfordulója alkalmából. A túramozgalom a Kárpátok Alapítvány támogatásával valósult meg, szlovák-magyar nemzetközi összefogással. A túramozgalomról kétnyelvű, szlovák-magyar útvonalvezető és igazoló füzet készült, melyek beszerezhetők a túra kiíróinál a B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetségnél és Kassa Városi Turista Klubnál (Wurmova 11,040 11 Kosice).


Túramozgalom útvonala:

Útvonal és igazolóhelyek: Ónodi vár - Miskolc, Rákóczi (Aspremont) ház - Felsővadász, Rákóczi kastély - Encs - Mogyoróska, Regéc vár - Sárospatak, Rákóczi vár - Sátoraljaújhely, országhatár - Borsi kastély - Kistoronya, pincék - Nagyszalánc vár - Kassa, Szt. Erzsébet székesegyház.

A kerékpáros túraútvonal hossza kitérők nélkül 303 km. Jelzése a terepen: 10x12 cm-es fehér alapon zöld C betű, amely közrefogja a túrára utaló piros R betűt.


Teljesítés feltételei, igazolása, díjazások:

A túravezető füzet térképes mellékletben ábrázolja az útvonalat, a szöveges útvonalleírást és a látnivalókat. Középső lapja az igazolófüzet, melyet a bélyegzés teljesítése után ki kell emelni, majd a kiíró szervezetekhez meg kell küldeni. Ellenőrzés után kitűzőt kapnak a teljesítők.

Részvételi díj 700 Ft, mely tartalmazza a vezetőfüzet, valamint a kitűző árát.

A túra bármely irányból végigjárható, megszakítható, több szakaszra bontható, bárki teljesítheti. A túra útvonala a nagyvárosok kivételével kis forgalmú utakon, kerékpárúton, néhol javított talajúton halad. Kassán a Hernád mentén kényelmes sétányon jutunk el csaknem a belvárosba.