TÚRABÁZIS.hu

500km Borsod-Abaúj-Zemplén megye víziútjain

Archívum, nem frissül ! Mielőtt útnak indulsz, az aktuális információkért minden esetben keresd fel a mozgalmat kiíró szervezet weboldalát !

Mozgalom adatai

fénykép helye
Túra azonosító (ID):
TBT-243 
Túra(mozgalom) név:
500km Borsod-Abaúj-Zemplén megye víziútjain (500BVíz)
Típus:
mozgalom 
Teljesíthető:
 

Túramozgalom jellemzői

Fokozatok száma:
 
Teljesítés módja (szakág):
 
Teljesítési forma:
 
Megjegyzés:
Tisza, Sajó, Bódva, Hernád, Bodrog B-A-Z megyei szakaszai 
Kapcsolódó szervező(k):
Tiszaújvárosi Szabadidősport Club 

Túramozgalom kiírása:

A túra célja: Borsod-Abaúj-Zemplén megye folyóinak, vízi útjainak népszerűsítése. 500 km-t kell evezni a Tiszán, Bodrogon, Sajón, Hernádon és a Bódván; a közelükben található ipari-, építészeti műemlékek, tájképi látnivalók, természeti értékek felkeresésével és megismerésével összekötve.


Túramozgalom útvonala:

A Tisza, Sajó, Bódva, Hernád és Bodrog folyók megyei szakaszainak végigevezése vagy a fenti viziutak közül legalább 3 folyó teljes megyei szakaszának egyszeri végigevezése. A hiányzó km-t pedig a folyók tetszőleges szakaszain (akár többszöri táv megtétellel is) lehet teljesíteni.


Teljesítés feltételei, igazolása, díjazások:

Egyesületi/szakosztályi hivatalos túrajelentésen történik. A túrák kezdő és végpontjain és a folyó további két-két pontján tetszőleges helyen történő igazoló bélyegzés szükséges. A pontosan kitöltött és pecsétekkel ellátott túrajelentések és a nevezési díjról - a Tiszaújvárosi SC címére (3580, Tiszaújváros, Teleki B. u. 6.) feladott, az aktuális összeg (2007-ben: 400 Ft) befizetését igazoló csekkszelvény együttes bemutatásával történik az igazolás. A jelvény a teljesítő címére postai úton jut el. Csoportos teljesítés esetén is csak a túrajelentés szükséges.