TÚRABÁZIS.hu

Salgótarjáni Portya 110 km

Archívum, nem frissül ! Mielőtt útnak indulsz, az aktuális információkért minden esetben keresd fel a mozgalmat kiíró szervezet weboldalát !

Mozgalom adatai

fénykép helye
Túra azonosító (ID):
TBT-256 
Túra(mozgalom) név:
Salgótarjáni Portya 110 km (SalP110)
Típus:
mozgalom 
Teljesíthető:
 

Túramozgalom jellemzői

Fokozatok száma:
Teljesítés módja (szakág):
 
Teljesítési forma:
 
Kapcsolódó szervező(k):
Salgótarjáni Hegyikerékpáros Egyesület 

Túramozgalom kiírása:

A mozgalom célja, hogy a résztvevők több ismeretet gyűjtsenek a nógrádi ill. hevesi táj szépségeiről, környezetéről, kulturális emlékeiről.


Ellenörzőpontok, bélyegzőhelyek:

MTB kör igazolópontjai

  • Pécs-kő
  • Ágasvár
  • Galyatető
  • Salgótarján vasútállomás

Országúti kör igazolópontjai

  • Pétervására
  • Sirok
  • Mátraballa
  • Salgótarján vasútállomás

Teljesítés feltételei, igazolása, díjazások:

A mozgalom lényege, hogy a résztvevő a kiírt két "portyakör" valamelyiket bejárja. Az útvonal mindkét esetben szabadon választott. Igazolásként kódokat kell feljegyezni, míg másutt igazoló pecsétet kell beüttetni a füzetbe. Bármelyik igazolás hiányában elfogadható a teljesítőt és az adott pontot ábrázoló fotó is.

Lehetséges egy „kombinált” teljesítés is. Ebben az esetben a Karancs-Medves 20, 35 vagy 50-es ill. a Medves kövein távjai közül kell választani hármat és azokat bejárni. Nyílt bejárások is lesznek szervezve, ekkor a túravezető aláírása is elégséges igazolásként.

A teljesítés módja csak kerékpárral szabályos és sportszerű.

A teljesítés időtartama: 2008. február 1. – 2008. november 30.

A kész és kitöltött igazolófüzeteket (a szükséges mellékletekkel együtt) Kreicsi Gáborhoz (3100 Salgótarján, Fáy András krt. 21.) kell eljuttatni. Az igazolások beérkezési határideje: 2008. december 15. Az egy kört sikeresen teljesítők kitűző, míg a több kört teljesítők oklevél és kitűző elismerésben is részesülnek. Az elismerések átadása a 2009. évi közgyűlésen fog történni.