TÚRABÁZIS.hu

Rómer Flóris Emlékút

Archívum, nem frissül ! Mielőtt útnak indulsz, az aktuális információkért minden esetben keresd fel a mozgalmat kiíró szervezet weboldalát !

Mozgalom adatai

fénykép helye
Túra azonosító (ID):
TBT-278 
Túra(mozgalom) név:
Rómer Flóris Emlékút (RóF)
Típus:
mozgalom 
Teljesíthető:
 

Túramozgalom jellemzői

Fokozatok száma:
Útvonal összesített hossza:
73 km 
Teljesítés módja (szakág):
 
Teljesítési forma:
 
Megjegyzés:
Porva-Csesznek vá-tól Bakonykoppányig (Z-) 
Kapcsolódó szervező(k):
Ösvénytaposó Baráti Társaság 

Változások a túramozgalomban:

A turistajelzéseket folyamatosan újítjuk lehetőségeinkhez képest, melyek szűkre szabottak. Ezért előfordulnak olyan helyek, ahol a turistatérkép használata szükséges. 2008-ban megfestettük a Fenyőtől Bakonykoppányig vezető új zöld sáv jelzést, ahol eddig nem vezetett turistaút. 2009-ben megfestettük a Nagyesztergár és a Rekettyés-patak közötti a zöld sáv jelzés új nyomvonalát, mivel a régi út járhatatlan. Térkép! Jelenleg a turistatérképeken még nem szerepel!()

(TÉR) KÉPEK ÚTVONAL VÁLTOZÁSHOZ::

Túramozgalom kiírása:

Az Ösvénytaposó Baráti Társaság 2009-ben új jelvényszerző túramozgalmat indít a Bakony-hegységben. Méltó emléket szeretnénk állítani Dr. Rómer Flórisnak, aki a Bakony-hegység első tudományos kutatója és legkiválóbb ismerője volt. A Magyar régészet megalapozója.


Túramozgalom útvonala:

Porva-Csesznek vasútállomás - Porva - Kisszépalmapuszta - Barátok-útja - Bakonybél - Kerteskői-szurdok - Nagy-Som-hegy oldala - Zoltay-forrás - Zirc - Nagyesztergár - Rekettyés-patak - Kő-árok - Csesznek - Zörög-tető - Kőpince-forrás - Kőpince-barlang - Vinye vasúti megálló - Likas-kő-barlang - Bodzás-árok - Fenyőfő - Kakas-hegy - Szentkereszt - Bécsi-árok - Lipka-föld - Bakonykoppány


Teljesítés feltételei, igazolása, díjazások:

A túramozgalom nyílt, melyhez bárki csatlakozhat. A teljesítés nincs időhöz kötve, folyamatosan, bármikor teljesíthető, bármelyik irányból, több év alatt, több szakaszra bontva is végig járható (mindig onnan folytatva, ahol megszakítottuk).

Igazolás: az útvonalleírásban ismertetett helyeken igazolják személyes megjelenésüket, az általunk kihelyezett bélyegzőkkel, valamint a leírt módon. Íróeszköz szükséges. A teljesítés után a személyes adatokkal kitöltött igazoló füzetet egyesületünk címére kell eljuttatni, amelyhez mellékelni kell egy felbélyegzett válaszborítékot is. A teljesítés elfogadása után az igazoló füzetet és a túramozgalom fémjelvényét a teljesítő lakcímére postázzuk. Az igazolófüzet ára (2010-ben) 800-Ft, mely tartalmazza a teljesítésért járó fémjelvény árát. A fenti összeget rózsaszín postautalványon kérjük befizetni. A megjegyzés rovatba kérjük beírni: 1 db Rómer Flóris igazolófüzetet kérek.

Javasoljuk a legfrissebb Északi-Bakony turistatérkép vagy a Bakony turistaatlasz használatát, mivel a turistajelzések jelentősen változtak a régebbi térképekhez képest!


KAPHATÓ KITŰZŐK, OKLEVELEK:

További információ források:

Az ismertető forrása és további részletek: http://osvenytaposo.fw.hu

Ösvénytaposó Baráti Társaság
Petró Zoltán Tamás
1476 Budapest, Pf. 140.
Petró Zoltán Tamás: 06-30/319-3378 Petróné Felleg Annamária: 06-30/316-8942
e-mail: osvenytaposo@citromail.hu