TÚRABÁZIS.hu

Magyarországi Forrástúrák

Archívum, nem frissül ! Mielőtt útnak indulsz, az aktuális információkért minden esetben keresd fel a mozgalmat kiíró szervezet weboldalát !

Mozgalom adatai

fénykép helye
Túra azonosító (ID):
TBT-279 
Túra(mozgalom) név:
Magyarországi Forrástúrák (MaForr)
Típus:
mozgalom 
Teljesíthető:
 

Túramozgalom jellemzői

Fokozatok száma:
 
Teljesítés módja (szakág):
 
Teljesítési forma:
Kapcsolódó szervező(k):
Cserháti László 


()

(TÉR) KÉPEK ÚTVONAL VÁLTOZÁSHOZ::

Túramozgalom kiírása:

A 2009-es évtől egy új teljesítménytúra mozgalmat indítunk útjára, melynek célja a nem vagy csak ritkán érintett, elfeledett, de foglalt források bemutatása.


Teljesítés feltételei, igazolása, díjazások:

A mozgalom keretében hazánk legjelentősebb tájegységeit keressük fel évente két alkalommal, különböző távú és erősségű túrák rendezésével.

A részvételt oklevéllel, ill. a túra nehézségi fokától függően kitűzővel vagy jelvénnyel ismerjük el.

Az egyes túrák teljesítéséért járó díjazáson felül három tájegységben való részvétel után a teljesítők megkapják a mozgalom egyedi tervezésű jelvényének bronz, hat tájegység után ezüst, kilenc tájegység után arany fokozatát.

Aki a 9-10 évre tervezett összes rendezvényünket megtiszteli jelenlétével, külön díjazásban részesül kupa, vagy emlékplakett formájában.

A mozgalomban való részvétel díjmentes.

Mivel a teljesítménytúrák keretében nem tudjuk bemutatni az összes szívünknek kedves forrást, kiegészítésül egy a teljesítménytúra mozgalomtól független túramozgalmat is indítunk.

A kijelölt tájegység forrásai meghatározott ideig kereshetők fel. Az időtartam az adott év második túrájának másnapjától indul és a következő év második túráját megelőző napig tart.

Az igazoló füzet a kezdő időponttól tölthető le a mozgalom honlapjáról ill. korlátozott számban az aktuális teljesítménytúra céljában is beszerezhető lesz.

Díjazás: tájegységi kitűző.

A mozgalomban való részvétel nevezési díja a posta és kitűző előállítási költségek függvényében évenként kerül megállapításra.


KAPHATÓ KITŰZŐK, OKLEVELEK:

További információ források:

További információ:
Dr Tamics Gábor / 70/3692590; gyalogkakukk@invitel.hu
Cserháti László / 20/2579964; csavargonr1@gmail.com
http://www.forrasturak.atw.hu/