TÚRABÁZIS.hu

Kolostorutak Magyarországon

Archívum, nem frissül ! Mielőtt útnak indulsz, az aktuális információkért minden esetben keresd fel a mozgalmat kiíró szervezet weboldalát !

Mozgalom adatai

fénykép helye
Túra azonosító (ID):
TBT-286 
Túra(mozgalom) név:
Kolostorutak Magyarországon (Kolos)
Típus:
témaprogram 
Teljesíthető:
 

Túramozgalom jellemzői

Fokozatok száma:
 
Teljesítés módja (szakág):
 
Teljesítési forma:
 

Túramozgalom kiírása:

A bemutatott kulturális utak kolostorok során vezetik végig a látogatókat, amelyek a magyar történelem különböző századaiban keletkeztek. Mindegyik más-más korszak építészeti-művészeti stílusát követi.

Végigjárva egy-egy utat megismerhetőek nemcsak a magyar szerzetesség és kolostori kultúra történetének legfontosabb fordulópontjai, hanem a hazai művészettörténet számos kiemelkedő alkotása is.

A kolostorút állomásai különböző szerzetesrendekhez kapcsolódnak és különféle szerzetesi életeszményt mutatnak meg. A kolostorok környezete is ugyanilyen nagy változatosságot mutat, ugyanúgy vannak közöttük erdős-hegyes vidékeken meghúzódó magányos kolostor romok, természetvédelmi területek, mint nagyvárosok történelmi központjának gazdagon díszített műemlékei.

Egy-egy kolostorút végigjárása olyan, mint egy időutazás a magyar történelemben, felidézve annak fordulópontjait, vallás-, kultúrtörténeti-, és művészettörténeti emlékeit.


További információ források:

Részletes információk a kolostorut.hu web oldalon olvashatók