TÚRABÁZIS.hu

Pest Megye Teljesítménytúrázója

Archívum, nem frissül ! Mielőtt útnak indulsz, az aktuális információkért minden esetben keresd fel a mozgalmat kiíró szervezet weboldalát !

Mozgalom adatai

fénykép helye
Túra azonosító (ID):
TBT-287 
Túra(mozgalom) név:
Pest Megye Teljesítménytúrázója (PeMTT)
Típus:
minősítés 
Teljesíthető:
 

Túramozgalom jellemzői

Fokozatok száma:
 
Útvonal összesített hossza:
250 km 
Teljesítés módja (szakág):
 
Teljesítési forma:
 
Megjegyzés:
legalább 10 TT-n, legalább 250km Pest megyében 
Kapcsolódó szervező(k):
Pest Megyei Természetbarát Szövetség 


()

(TÉR) KÉPEK ÚTVONAL VÁLTOZÁSHOZ::

Túramozgalom kiírása:

A Pest Megyei Természetbarát Szövetség a Szigeti Túrázók Természetjáró Csoport szervezésében túramozgalmat indít teljesítménytúrázók számára a 2010. évtől kezdődően.

A mozgalom célja: Pest megye tájainak (Alföldi régió, Börzsöny, Budai hegység, Gödöllői dombság, Pilis és a Visegrádi hegység), természeti és néprajzi értékeinek megismertetése, az egészséges életmódra és a rendszeres természeti sporttevékenységre való ösztönzés, illetve az elért sportteljesítmények méltó elismerése.


Teljesítés feltételei, igazolása, díjazások:

A mozgalomban részt vehet: Bármely teljesítménytúrázó.

A teljesítés feltételei: A mozgalomba minden olyan gyalogos teljesítménytúra beleszámít, amelyet Pest megye területén rendeznek és szerepel a Teljesítménytúrák itthon és külföldön 2010 teljesítménytúra-eseménynaptár kiadványban. Tájegységet átszelő teljesítménytúra ahhoz a tájegységhez tartozónak tekintendő, amelyikben a táv nagyobb része halad. Egy rendezvénynek csak egy résztávja számítható be a mozgalomba.

Tájegységek:

  • Alföld
  • Börzsöny
  • Budai-hegység
  • Gödöllői-dombság
  • Pilis és a Visegrádi-hegység

A túramozgalom akkor tekinthető teljesítettnek, ha az alábbi pontok mindegyike teljesül:

  • Legalább 10 teljesítménytúra teljesítése
  • Minden tájegységből legalább egy teljesítménytúra teljesítése
  • Legalább 250 km teljesítése

Csak azon teljesítménytúrák számíthatóak be, amelyekre a Pest Megye Teljesítménytúrázója Túramozgalomban induló túratársunk szabályosan benevezett (regisztrált), és szintidőn belül teljesítette is a távot. Több megyét érintő teljesítménytúra abban az esetben számítható be, ha a túra nagyobb része Pest megye területén halad.

A mozgalom teljesítésének igazolása: Az igazolófüzetet levélben Baranyi Zsolt címére (2316 Tököl Duna u. 4/A III/12.) vagy digitalizált másolatát e-mailben a baranyi@bkgsz.hu címre kell elküldeni. A mozgalom díjazásának alkalmi térítési értékét (400 Ft-ot) az igazolás elküldésével egy időben el kell juttatni a szervezőkhöz. A szervezőkkel történő egyeztetés szerint ez történhet postai úton, átutalással vagy személyesen.

A mozgalom díjazása: A mozgalom teljesítője elnyeri a Pest Megye Teljesítménytúrázója elismerő címet, egyedi nyomtatású oklevél, valamint évente változó kitűző díjazásban részesül. Az a túrázó, aki egy naptári év alatt kétszeresen teljesíti a túramozgalmat (azaz teljesít legalább 20, tájegységenként 2-2 teljesítménytúrát és mindeközben megtesz legalább 500 km-t), jelvény díjazásban is részesül. Ebben az esetben két igazolófüzetet kell beküldeni elbírálásra.

Díjkiosztó: A kitűzők és oklevelek átadására 2011. február 10-én kerül sor a Pest Megyei Természetbarát Szövetség irodájában, vagy a rendezőkkel történő egyeztetés alapján, egyéb helyen és időpontban.

Megjegyzés: Legkésőbb 2011. január 15-ig be kell nyújtani elbírálásra az igazolófüzetet és a díjazás költségét, ellenkező esetben a díjazás elévül.


KAPHATÓ KITŰZŐK, OKLEVELEK:

További információ források:

Igazolófüzet: A túramozgalom igazolófüzete megvásárolható (100 Ft) a téli teljesítménytúrákon, megrendelhető a baranyi@bkgsz.hu e-mail címen vagy letölthető a www.szi-tu.hu/pmtt honlapról.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK: www.szi-tu.hu/pmtt 70/505-9595