TÚRABÁZIS.hu

Túrafüggő Érem

Archívum, nem frissül ! Mielőtt útnak indulsz, az aktuális információkért minden esetben keresd fel a mozgalmat kiíró szervezet weboldalát !

Mozgalom adatai

fénykép helye
Túra azonosító (ID):
TBT-307 
Túra(mozgalom) név:
Túrafüggő Érem (TúfÉ)
Típus:
minősítés 
Teljesíthető:
 

Túramozgalom jellemzői

Fokozatok száma:
Teljesítés módja (szakág):
 
Teljesítési forma:
 

Túramozgalom kiírása:

Sokunk számára a természetjárás és a teljesítménytúrázás a kedvenc időtöltés, amit rendszeresen űzünk egészségünk megőrzése érdekében, kiszakadva a hétköznapok mókuskerekéből. A rendszeres túrázás - némi túlzással - függőséget is jelenthet, hiszen nemegyszer vágyunk az új kihívások (gyorsabb tempó, új tájegységek/útvonalak) megvalósítására. Ezért a Túrablog 2013. január 1-től útjára indította éremszerző mozgalmát, hogy elismerje a teljesítménytúrázók teljesítményét. A minősítő mozgalomban bárki részt vehet, aki az általa interneten benyújtott teljesítménytúrák teljesítését igazolni tudja. Értékelni csak a nyílt rendezésű teljesítménytúrákat lehet, amelyeken a részvétel minden részt venni szándékozó sporttárs számára biztosított, és amelyekről a rendező bárki számára hozzáférhető tájékoztatást biztosít.


Teljesítés feltételei, igazolása, díjazások:

A Magyarországon (és a határon túl) rendezett teljesítménytúrákon legalább 250 km teljesítése egy naptári éven belül, legalább három különböző tájegységet érintve. A tájegységek alatt a Teljesítménytúrázók Társaságának túranaptárában szereplő tájegységi lekérdezési lista a mérvadó. Igazolt teljesítésnek tekintendő, ha a túrázó benevez az adott túrára és azt szintidőn belül teljesíti. A több tájegységet érintő teljesítménytúrákat az érintett tájegységek bármelyikéhez beszámíthatóak. Egy túra egy napon történő többszöri teljesítése is elfogadott, amennyiben a túrázó a hivatalos nevezési idő letelte előtt az első szabályos teljesítés után még újra be tud nevezni. Mozgalmunkban kizárólag a gyalogos és futó teljesítménytúrák számolhatóak el.

A mozgalomban résztvevő túrázóknak egy regisztrációt követően kell a teljesített túráikat megadni a www.turafuggo.hu weboldalon. A regisztrált túrák hitelességét nem kell külön igazolni, de a szervező kérheti a díjazás elkészítése előtt a túrák igazolófüzetének vagy oklevelének szúrópróbaszerű bemutatását.

A túramozgalom díjazása háromfokozatú, bronz-, ezüst- és aranyérmet szerezhetnek a túrázók. A bronzéremhez 250 km és három tájegység, az ezüstéremhez 750 km és hat tájegység, míg az aranyéremhez 1500 km összegyűjtése és kilenc tájegység érintése szükséges egy naptári éven belül. Egy turista egy naptári éven belül több éremre is jogosult, a többszörös díjazás részletei az 1. mellékletben találhatóak.


További információ források:

A mozgalom honlapja: www.turafuggo.hu és blog.turafuggo.hu