TÚRABÁZIS.hu

Salgótarján Turistája

Archívum, nem frissül ! Mielőtt útnak indulsz, az aktuális információkért minden esetben keresd fel a mozgalmat kiíró szervezet weboldalát !

Mozgalom adatai

fénykép helye
Túra azonosító (ID):
TBT-308 
Túra(mozgalom) név:
Salgótarján Turistája (SaTú)
Típus:
mozgalom 
Teljesíthető:
 

Túramozgalom jellemzői

Fokozatok száma:
 
Teljesítés módja (szakág):
 
Teljesítési forma:
 
Megjegyzés:
csak 2012-ben teljesíthető 
Kapcsolódó szervező(k):
Nógrád Megyei Természetbarát Szövetség 

Túramozgalom kiírása:

A Nógrád Megyei Természetbarát Szövetség annak reményében indította útjára a „Salgótarján Turistája” elnevezésű túramozgalmat, hogy azok, akik vállalkoznak a teljesítésére, szép élményekkel gazdagodva, sok különlegességet, érdekességet megismerve térjenek haza a Salgótarjánt és környékét felkereső túráinkról. A Szövetség ezen 2012. évi túramozgalmával az 1922-ben – 90 éve – várossá nyilvánított Salgótarjánnak, valamint első polgármesterének – Förster Kálmánnak – állít emléket, továbbá a természetjárás népszerűsítését kívánja előtérbe helyezni. A túramozgalomhoz tartozó igazolófüzet a Nógrád Megyei Természetbarát Szövetségtől igényelhető a lenti elérhetőségek valamelyikén, a teljesítésre az abban szereplő szellemi totó kérdéseinek megválaszolásával, valamint a kiírt – és megfelelő számban teljesített – túrák ezen füzetben való igazolásával nyílik mód.


Teljesítés feltételei, igazolása, díjazások:

A teljesítés feltételei: A túramozgalmi füzetben található kérdések legalább felének pontos megválaszolása, és

a Nógrád Megyei Természetbarát Szövetség által rendezett teljesítménytúrák közül legalább egyik teljesítménytúra egy távjának szintidőn belül való teljesítése és a Nógrád Megyei Természetbarát Szövetség által szervezett, túravezető által vezetett túrák közül legalább két túrán való részvétel igazolása a túramozgalmi füzetben

vagy

a Nógrád Megyei Természetbarát Szövetség által rendezett teljesítménytúrák közül mindkét teljesítménytúra egy-egy távjának szintidőn belül való teljesítése és a Nógrád Megyei Természetbarát Szövetség által szervezett, túravezető által vezetett túrák közül legalább egy túrán való részvétel igazolása a túramozgalmi füzetben.

A teljesítőket kitűzővel és emléklappal jutalmazzuk. A túramozgalom csak a 2012. évben teljesíthető.