TÚRABÁZIS.hu

Híres Bükki Rétek

Archívum, nem frissül ! Mielőtt útnak indulsz, az aktuális információkért minden esetben keresd fel a mozgalmat kiíró szervezet weboldalát !

Mozgalom adatai

fénykép helye
Túra azonosító (ID):
TBT-31 
Túra(mozgalom) név:
Híres Bükki Rétek
Típus:
mozgalom 
Teljesíthető:
 

Túramozgalom jellemzői

Fokozatok száma:
Összes érintőpont száma:
22 
Minimálisan felkeresendő érintőpontok száma:
22 
Teljesítés módja (szakág):
 
Teljesítési forma:
 
Kapcsolódó szervező(k):
Zöld Sportok Clubja 

Túramozgalom kiírása:

A Bükk-hegység nem csak hatalmas, összefüggő erdőségeiről, hanem a - jórészt emberi tevékenység nyomán kialakult - káprázatos virágpompájú reétjeiről is nevezetes. Ezek megismerése és különleges növény- és állatvilágának védelme a cél.


Túramozgalom érintő pontjai:

1. Áfonyás
2. Barát-rét
3. Bodzás-rét
4. Dobi-rét
5. Dorongós
6. Faktor-rét
7. Gloriette-tisztás
8. Hereg-rét
9. Huta-rét
10. Kecskeláb-rét
11. Kékmező
12. Kerek-rét
13. Kis-mező
14. Kopasz-rét
15. Lófő-tisztás
16. Nagy-mező
17. Őrkő-rét
18. Szederbokor
19. Szepesi-rét(Létrástető)
20. Tányéros-töbör
21. Tebepuszta
22. Zsidó-rét

Teljesítés feltételei, igazolása, díjazások:

Feladat:Az igazolófüzetben a teljesség igénye nélkül felsorolt Híres Bükki Rétek felkeresése egyénileg vagy csoportosan, sorrendbeli megkötés nélkül. A túramozgalomnak időbeli korlátozása sincs, de érdemes a virágzási időszakra tervezni a túrákat.

A leginkább környezetkímélő módon a réteknél eme jelvényszerző mozgalomra semmiféle jelzés nem utal. Felkeresésük igazolására a helyszínen készült olyan fényképeket fogadunk el a füzet megfelelő helyére beragasztva, amelyen a túrázó és a rét jellegzetes tájrésze is felismerhető. Az összehasonlíthatóság alapját képező arcképet kérjük a megjelölt helyre beragasztani. Az igazolófüze 400Ft/db+postaköltség áron a túramozgalmat kiíró Zöld Sportok Clubja (3525 Miskolc, Bíró u. 10. Telefon: 46/334-502 E-mail: kovacsgabor@gmail.com) címen igényelhető.

A túramozgalom teljesítői a fényképekkel ellátott és visszaküldött igazolófüzet alapján önköltségi ár+postaköltségért kitűzőt kapnak.