TÚRABÁZIS.hu

Börzsöny 2014

Archívum, nem frissül ! Mielőtt útnak indulsz, az aktuális információkért minden esetben keresd fel a mozgalmat kiíró szervezet weboldalát !

Mozgalom adatai

egy fénykép a túramozgalomról
Túra azonosító (ID):
TBT-311 
Túra(mozgalom) név:
Börzsöny 2014 (Bö2014)
Típus:
minősítés 
Teljesíthető:
 

Túramozgalom jellemzői

Fokozatok száma:
Útvonal összesített hossza:
200 km 
Teljesítés módja (szakág):
 
Teljesítési forma:
 
Kapcsolódó szervező(k):
Erdei András 

Túramozgalom kiírása:

A mozgalom célja, a börzsönyi gyalogos teljesítménytúrák és ezeken keresztül a hegység népszerűsítése, szélesebb körben való megismertetése. Célunk továbbá a komolyabb sportteljesítményt elérő túratársak mellett, a rövidebb távokat teljesítők elismerése is. A "Börzsöny 2014"-ben való részvétel nyílt, azon egyesületi tagságtól függetlenül bárki részt vehet.


Teljesítés feltételei, igazolása, díjazások:

A mozgalomba minden olyan gyalogos teljesítménytúra beszámítható, amelyet 2014-es évben a Börzsönyben rendeznek, továbbá megjelent a Teljesítménytúrázók Társasága (TTT) honlapján található túranaptárban.

Egy napon, csak egy túratáv teljesítése számít bele a mozgalomba. Csak a gyalogos távok számítanak, tehát a terepfutó, kerékpáros stb. nem.

A hegységben 2014-ben - várhatóan - 29 darab olyan túra kerül megrendezésre, mely része a "Börzsöny 2014" mozgalomnak.

A teljesítésnek három fokozata van:

- A "Gyertyán fokozat" eléréséhez 10 túra, vagy 200 km megtétele szükséges. Ifjúsági kategóriában minimum 8 túrát kell teljesíteni.

- Az "Juhar fokozat" eléréséhez 15 túra, vagy 350 km megtétele szükséges. Ifjúsági kategóriában minimum 10 túrát kell teljesíteni.

- A "Tölgy fokozat" eléréséhez 20 túra, vagy 500 km megtétele szükséges. Ifjúsági kategóriában minimum 15 túrát kell teljesíteni.

Ifjúsági kategóriába a 2000. január 1-jén, vagy az után születettek számítanak. Ebben a kategóriában csak a teljesített túrák számát vesszük figyelembe.

A díjazás mindhárom fokozatban oklevél és névre szóló fa emléktárgy. Külön kupa díjazásban részesül a legtöbb túrán résztvevő női és férfi, illetve leány és fiú teljesítő.

A mozgalomban részt vevő túrák részletesebb adatait, időpontjait az igazolófüzet is tartalmazza, mely a www.donrazzino.hu/borzsony2014/igazolofuzet.pdf oldalról letölthető. Igazolt teljesítésnek tekintjük, ha a túrázó benevez az adott rendezvényre, azt teljesíti és megkapja a túra rendezőjétől a túra nevének és távjának megfelelő helyre a rendezvény hivatalos pecsétjét. A mozgalomba a szabályos "rendezői bejárásokat" is elfogadjuk. Ha a túrázó otthon felejti a "Börzsöny 2014" füzetét, vagy más okból nem tudja a célban lepecsételtetni, a túra igazolófüzetének (itinerének) utólagos bemutatásával is igazolhatja a teljesítését.

A "Börzsöny 2014" teljesítését igazoló füzetet legkésőbb 2015. január 31-éig kell eljuttatni a mozgalom kiírójának a részvételi díj megfizetése mellett. Szkennelve a borzsony2014@donrazzino.hu email címre, postán az Erdei András 1031 Budapest, Amfiteátrum u. 2. 4./12. címre, vagy előre egyeztetett időpontban teljesítménytúrákon lehet átadni. A mozgalom díja 600 Ft, melyet az alábbi bankszámlaszámra kell utalni: 11600006-00000000-25522181 (Erste Bank. Jogosult: Erdei András Gábor). A "Megjegyzés" rovatban kérjük tüntessétek fel a nevező személy(ek) nevé(ei)t, valamint a születési időt, lakhelyet (csak város)! A nevezési díj a Rendezőséggel előre egyeztetett időpontban személyesen is kiegyenlíthető.

A díjazást a www.donrazzino.hu/borzsony2014 honlapon később megjelölt időpontokban személyesen lehet átvenni. Díjazást nem postázunk!

A www.donrazzino.hu/borzsony2014 oldalon a résztvevők - regisztrálás után - nyomon követhetik addigi teljesített túráik kilométer, illetve szint adatait (TTT kiírás alapján), vagy hozzájárulásuk után az oldalon megjelenő nyilvános táblázatban is összehasonlíthatják teljesítményüket, a mozgalomban résztvevő többi túratárséval.


További információ források:

Erdei András (Főrendező) tel: 06/70-389-1714 e-mail: info@donrazzino.hu www.donrazzino.hu