TÚRABÁZIS.hu

Partizán út

Archívum, nem frissül ! Mielőtt útnak indulsz, az aktuális információkért minden esetben keresd fel a mozgalmat kiíró szervezet weboldalát !

Mozgalom adatai

fénykép helye
Túra azonosító (ID):
TBT-36 
Túra(mozgalom) név:
Partizán út (Paút)
Típus:
mozgalom 
Teljesíthető:
 

Túramozgalom jellemzői

Fokozatok száma:
Útvonal összesített hossza:
21 km 
Teljesítés módja (szakág):
 
Teljesítési forma:
 
Megjegyzés:
Hangonyi-tó - Ózd-Borsodnádasd vá. 
Kapcsolódó szervező(k):
Ózd Városi Természetbarát Bizottság 

Túramozgalom kiírása:

A túra célja: Szőnyi Márton és magyar partizán társai 1944 őszén végre hajtott bátor hőstetteinek színhelyén az Ó-Bükk hegységben piros sáv jelzésen való túrázás. Az út végigjárói megszerzik az emlékjelvényt, melyet az Ózdi Intéző Bizottság adományoz a teljesítők részére.


Túramozgalom útvonala:

A Borsod megyei Hangonyi tótól kezdődő pirossal jelzett útvonal Járnokfői tanya, Palina erdészház, Cinókás közorma, Szarvaskői nyereg érintésével Borsodnádasd község Ózd-Borsodnádasd vasútállomásig vezető mintegy 20,2 km hosszú távon. Szintkülönbség 530 m, 356 perc menetidő.


Ellenörzőpontok, bélyegzőhelyek:

  • Hangonyi tónál levő halászháznál
  • Palina erdészháznál
  • Borsodnádasd szélső házainál elhelyezett bélyegző (vagy bármely községi bélyegző)

Teljesítés feltételei, igazolása, díjazások:

A túra teljesítésének igazolása a szokásos túrajelentés kiállításával és felhasználásával történik, a 3. pontban felsorolt bélyegzési helyeken.

A túra igazolása és a jelvény kiadása a túrajelentés vagy a Partizán-út túravázlaton található igazoló szelvény bélyegzése alapján történik. Ezért annak 1 példánya az előírt bélyegzőkkel ellátva az Ózd város Polgármesteri Hivatal Művelődési, Ifjúsági és Sportosztály - "Természetbarát" Vasvár út 50. Pf.40. címre küldendő, ahol az ellenőrzést és a jelvény odaítélését végzik.

A beérkezett túrajelentések alapján a túra elfogadásáról a beküldő szakosztály vagy sporttárs értesítést kap. A jelvény ára 30,-Ft (1992) befizetése után.

Előzetes bejelentés nem szükséges a túra lebonyolítására. Ajánlatos a túrajelentést eggyel tóbb pe dányban kiállítani, hogy a beküldés után a szakosztályoknál azok ne hiányozzanak. Az útvonalat az Ózdi Kohász Sportegyesület Természetjáró Szakosztálya létesítette.