TÚRABÁZIS.hu

Baranyai Várak

Mozgalom adatai

fénykép helye
Túra azonosító (ID):
TBT-37 
Túra(mozgalom) név:
Baranyai Várak (BV)
Típus:
mozgalom 
Teljesíthető:
 

Túramozgalom jellemzői

Fokozatok száma:
Összes érintőpont száma:
10 
Minimálisan felkeresendő érintőpontok száma:
10 
Teljesítés módja (szakág):
 
Teljesítési forma:
 

Túramozgalom kiírása:

A túramozgalom célja a megyében található várak, várromok és történetük megismerése. A felkeresett helyek bármilyen módon igazolhatóak (helyszíni bélyegzéssel; az adott településen beszerzett bármilyen bélyegzéssel; a várromhoz legközelebb eső településen beszerzett bélyegzéssel; illetve a túravezető aláírásával és a hozzá csatolt túrajelentés fénymásolatával).


Túramozgalom a web-en, közösségi médiában:

Hivatalos weboldal:


Teljesítés feltételei, igazolása, díjazások:

Az érintési pontok felkeresését általában a helyszínen található bélyegző lenyomatával kell igazolni, de bármilyen bélyegzés (posta, bolt, plébánia, vendéglő stb.) elfogadható, amely utal az adott helyszínre. Néhány esetben ("erdei" pontok) nem lehet bélyegzővel igazolni (pl. Mecsek Turistája túramozgalomban), ilyenkor megfelel a túravezető aláírása a túrajelentés számával vagy fénymásolatával (szervezett túra esetén), vagy a helyszínen készült fénykép, esetleg a közelben található településen kapott bélyegzés is.

A túramozgalmak teljesítése nincs időhöz kötve. Egy-egy túramozgalom teljesítésekor (ha annak valamennyi érintési pontját igazolta), a füzetet a Baranya Megyei Természetbarát Szövetséghez kell eljuttatni, ahol bejegyzik a teljesítést és kiadják a jelvényt.


Ajánld másoknak is a túramozgalmat:


Letöltések, további lehetőségek:


Címke, #Hashtag, Keresési segítség:

mozgalom túramozgalom program témaprogram jelvény jelvényszerző akció tbmozgadatlap turisztikai attrakció túra turista turizmus ország magyarország hungary tbnincsfoto