TÚRABÁZIS.hu

Karancs-Medves csúcsai

Archívum, nem frissül ! Mielőtt útnak indulsz, az aktuális információkért minden esetben keresd fel a mozgalmat kiíró szervezet weboldalát !

Mozgalom adatai

fénykép helye
Túra azonosító (ID):
TBT-43 
Túra(mozgalom) név:
Karancs-Medves csúcsai (K-MCs)
Típus:
mozgalom 
Teljesíthető:
 

Túramozgalom jellemzői

Fokozatok száma:
Összes érintőpont száma:
12 
Minimálisan felkeresendő érintőpontok száma:
12 
Teljesítés módja (szakág):
 
Teljesítési forma:
 
Kapcsolódó szervező(k):
Zöld út Természetjáró Egyesület 

Túramozgalom kiírása:

A Salgótarjánt körbevevő vulkáni vidék számos ismert és kevésbé látogatott csúcsainak felkeresését szeretnénk az érdeklődők figyelmébe ajánlani túramozgalmunkkal. A teljesítéshez a Karancs és a Medves vidékének 12 magaslatát kell felkeresni, s a csúcsokon elhelyezett táblán található azonosító jelet kell az igalozófüzet megfelelő helyére berajzolni. A csúcsokról rövid ismertetőt is tartalmazó igazoló füzet 100 Ft-ért beszerezhető a Nógrád Megyei Természetbarát Bizottságtól (címet, telefonszámot, ügyeleti időt lásd a Bizottság adatainál). A teljesítést követően a füzetet a Bizottság címére kell visszajuttatni a befizetést igazoló csekkel, vagy annak fénymásolatával együtt. A füzetet a kitűzővel együtt visszajuttatjuk a tulajdonosának.


Túramozgalom érintő pontjai:

 1. Karancs
 2. Kápona-hegy
 3. Salgó
 4. Boszorkány-kő
 5. Pécs-kő
 6. Somlya
 7. Szilvás-kő
 8. Kis-Szilvás-kő
 9. Somoskői várhegy
 10. Nagy-kő
 11. Kis-kő
 12. Szér-kő

Teljesítés feltételei, igazolása, díjazások:

A teljesítés nincs időhöz és életkohoz kötve. Gyalogosan és kerékpárral is teljesíthető. A minden év április utolsó szombatján megrendezésre kerülő Karancs-Medves 35 és 50 km-es telejítménytúra alkalmával rövid kitérővel több csúcsot is felkereshetünk.