TÚRABÁZIS.hu

Nógrád megye természetjárója

Archívum, nem frissül ! Mielőtt útnak indulsz, az aktuális információkért minden esetben keresd fel a mozgalmat kiíró szervezet weboldalát !

Mozgalom adatai

fénykép helye
Túra azonosító (ID):
TBT-45 
Túra(mozgalom) név:
Nógrád megye természetjárója (NMTj)
Típus:
mozgalom 
Teljesíthető:
 

Túramozgalom jellemzői

Fokozatok száma:
Útvonal összesített hossza:
178 km 
Teljesítés módja (szakág):
 
Teljesítési forma:
 
Megjegyzés:
OKT: NHH-Ágasvár + Bányász körút 
Kapcsolódó szervező(k):
Zöld út Természetjáró Egyesület 

Túramozgalom kiírása:

Azzal a szándékkal indítjuk útjára túramozgalmunkat, hogy megyénk szép tájait, gazdag történelmi emlékeit, geológiai érdekességeit megismertessük az érdeklődőkkel. "Nógrád Megye Természetjárója"címet elnyerni az alábbi feltételek teljesítése esetén lehet:


Túramozgalom útvonala:

  • Végig kell járni az Országos Kék-túra Nógrád megyei szakaszát Ágasvártól a Csóványosig. A teljesítést az OKT útvonalán használt pecsétekkel kell igazolni. Mivel a Csóványoson pecsételés nincs, helyette a Nagyhideghegyi túristaház pecsétjét kell használni.
  • Teljesíteni kell a Karancs-Medves 35 teljesítménytúrát (ebben az esetben a célban kell igazolni a teljesítést), vagy több részletben végigjárni az ugyanezen az útvonalon haladó Bányász körutat. Az útvonalon 6 ellenőrzési pontot helyeztünk el. Az egyes pontokon található jelet kell az igazoló lapra rajzolni.

Teljesítés feltételei, igazolása, díjazások:

A túramozgalom nyílt, melyhez bárki csatlakozhat. Igazolólapot a Nógrád megyei Természetbarát Bizottságtól lehet igényelni. Ennek ára 100 Ft, amely magában foglalja a jelvény árát is. Az összeget az igazolólaphoz mellékelt csekken kell befizetni. A teljesítést követően a befizetési bizonylatot vagy másolatát és az igazolólapot a Nógrád megyei Természetbarát Bizottság címere kell küldeni.