TÚRABÁZIS.hu

Magyar várak (Vártúrák)

Archívum, nem frissül ! Mielőtt útnak indulsz, az aktuális információkért minden esetben keresd fel a mozgalmat kiíró szervezet weboldalát !

Mozgalom adatai

fénykép helye
Túra azonosító (ID):
TBT-78 
Túra(mozgalom) név:
Magyar várak (Vártúrák) (VT)
Típus:
mozgalom 
Teljesíthető:
 

Túramozgalom jellemzői

Fokozatok száma:
Minimálisan felkeresendő érintőpontok száma:
20 
Teljesítés módja (szakág):
 
Teljesítési forma:
 
Megjegyzés:
fokonként 20-20 bármely vár 
Kapcsolódó szervező(k):
1223. sz. Tisza cserkészcsapat 


()

(TÉR) KÉPEK ÚTVONAL VÁLTOZÁSHOZ::

Túramozgalom kiírása:

Államalapításunk 1000 éves évfordulója tiszteletére, amint azt már nagy örömünkre sokan ismerik, fel kívántuk hívni a Kárpát medence lakóinak szorgalmára, építészeti, művészeti tudására, a területet védők hősiességére a figyelmet azzal, hogy munkájuknak, fáradozásaiknak, önfeláldozásuknak helyszínei meglátogatására, a területen található várak, sajnos általában romok felkeresésére ösztönözzünk, jelvényszerző túrasorozat kiírásával. Ezekhez a várakhoz soroljuk a több ezer éves földvárakat is, már csak azért is, mert sokszor szolgáltak még a legutóbbi századokig is a haza védelmére.


Teljesítés feltételei, igazolása, díjazások:

Egy-egy fokozat elnyeréséhez húsz várat vagy romot, földvárat kell felkeresni és lehetőleg a várban vagy a legközelebbi településen, a helység nevét feltüntető bélyegzővel kérjük igazolni a látogatást. Ahol olyan bélyegző nincs, amely a helynevet tartalmazza, ott ezt kérjük külön megadni, mivel nagyon sokszor előfordulhat az ország különböző pontjain azonos nevű várak. Egy várat a teljes túra során csak egyszer lehet beszámítani.

Az egymás után elnyerhető fokozatok:

  1. a "Magyar várak apródja"
  2. a "Magyar várak fegyverhordozója"
  3. a "Magyar várak lovagja"
  4. a "Magyar várak strázsamestere"
  5. a "Magyar várak hadnagya"
  6. a "Magyar várak kapitánya"

A kész, kitöltött igazolólapot a következő címre kérjük küldeni: 1223. sz. Tisza cserkészcsapat 3580 Tiszaújváros, Bethlen Gábor 15.

A kitűzők ára igazoló laponként 300 Ft/fő alapáron. Aki azt kívánja, hogy ajánlottan adjuk fel a jól megérdemelt kitűzőt, s természetesen az igazolólapot, az szíveskedjen ennek megfelelően az ajánlási díjjal megemelt fenti összeget küldeni, különben csak "közönséges" levélben tudjuk feladni a küldeményt, s ha netán elveszik a postán, nem tudunk felelősséget vállalni.


KAPHATÓ KITŰZŐK, OKLEVELEK: