TÚRABÁZIS.hu

Bükk, Mátra várai

Archívum, nem frissül ! Mielőtt útnak indulsz, az aktuális információkért minden esetben keresd fel a mozgalmat kiíró szervezet weboldalát !

Mozgalom adatai

fénykép helye
Túra azonosító (ID):
TBT-89 
Túra(mozgalom) név:
Bükk, Mátra várai (BMV)
Típus:
mozgalom 
Teljesíthető:
 

Túramozgalom jellemzői

Fokozatok száma:
Minimálisan felkeresendő érintőpontok száma:
Teljesítés módja (szakág):
 
Teljesítési forma:
 
Megjegyzés:
fokozatonként 4-4 vár a sokból 
Kapcsolódó szervező(k):
Eszterházy Károly Gyakorlóiskola ODK 

Túramozgalom kiírása:

A túramozgalom célja: Megismertetni az érdeklődőket a Bükk és a Mátra-hegység váraival, ezeken keresztül a terület történelmével.


Teljesítés feltételei, igazolása, díjazások:

A túramozgalomba bárki bekapcsolódhat, aki érdeklődik, és részt szeretne venni benne.

A teljesítés feltételei: A két hegység várainak felkeresése. A túramozgalom három fokozatú. Egy-egy fokozat teljesítéséhez 4-4 vár felkeresése szükséges. Felhívjuk a teljesítők figyelmét arra, hogy a teljesítéshez földvárak és várromok is felkereshetők. (A Bükkben és a Mátrában különösen sok van ezekből!)

A feltételek igazolása túrajelentéssel történik. Nem szervezett természetjárók írólap bélyegzésével és kitöltésével is igazolhatják teljesítésüket. Bélyegezni rövid túra esetén a várhoz legközelebb eső településen, hosszabb túra esetén ezen kívül a túra kiinduló és végpontján is szükséges. Igazolásként bármilyen bélyegző felhasználható, amelyen a település neve szerepel. (Megfelelő bélyegző a TKM bélyegző, és a kihelyezett bélyegzők is!)

A teljesítés után az igazolásokat a rendezők címére kell eljuttatni, akik az elbírálás után az egyszerű kitűzőket elküldik a teljesítőknek. A kitűzők ára jelenleg: ingyenes.


További információ források:

A túra rendezője:

  • Papp László
  • Szent-Györgyi Albert Gyakorlóiskola
  • 3300 Eger, Bartók B. tér 4.
  • Tel.: 36/510-410, Fax.: 36/412-234