TÚRABÁZIS.hu

Fischl Ház épülete, Helytörténeti gyűjtemény (Balatonboglár)

Látnivaló adatok:

Fischl Ház épülete, Helytörténeti gyűjtemény (Balatonboglár) látnivaló fényképének a helye
neve:
Fischl Ház épülete, Helytörténeti gyűjtemény

Látnivaló helye, elérhetősége:

GPS koordinátái (WGS-84):
N46.7769483 E17.6543559 GPX
Megjelenítés térképeken:
település:
Balatonboglár  (Somogy megye) (A látnivaló a település belterületén van)
hely címe:
Balatonboglár, Erzsébet utca 12-14. 
elérhetőség:
nyitvatartási időben (Júl.1-aug.21:H-P:9-18,Szo-V:10-15;)
 

További információk:


Az épület belülről egész évben látogatható. Előre bejelent csoportoknak szívesen megmutatják a kiállításokat, akár év közben is.

 

Személyes kapcsolat látnivalóhoz:

hely telefonszáma:
+36 85/351-029 

Látnivaló bemutatása:

Az 1995-ben felújított Fischl Ház a különféle társadalmi események színtere. Itt üléseznek városunk elöljárói. Itt van a házasságkötő terem is. A földszinten működik a Tourinform iroda. Az emeleten látható a Boglárka Hagyományőrző Szakkör kézimunkái, Bakonyi Róbertné Kapitány Mária fazekas, népi iparművész alkotásai, Légli kerámiák, Varga Béla relikviák, Kocsis József vadásztrófeái és Bagó Bertalan festményei, melyek összessége csodás élményt nyújtanak. Valamint "Balatonboglár 6000" éve régészeti kiállítás is megtekinthető. A Hétezer év emléki az autópálya alatt, az M7-es autópálya építésénél előkerült műtárgyak visszakalauzolnak minket a múltba. A pincében Régi Mesterségek című a "Régi műhelyek" helytörténeti kiállításnak ad otthont. Ahol Csurai János cipészműhelye, Mészáros István és fiai lakatos és kovács műhelye, Sziládi Gyula szabómester, Szilágyi Dezső fodrászmestert relikviái láthatóak.


Látnivaló története:

Az 1910-es évek elején építette a kereskedő Fischl család a kétszintes épületet.

 

Ajánló:

Címke, #hashtag, keresési segítség:

tblatadatlap látnivaló látnivalók turisztikai attrakció túra turista turizmus ország magyarország hungary balatonboglár tbnincsfoto gps koord koordináta gpskoordináta pozíció földrajzi hely hol van tbvankoordinata tbvanleiras tbbelterulet belterület településen belül

Látnivaló megosztása: