TÚRABÁZIS.hu

Gödöllői-dombság csúcsai

Archívum, nem frissül ! Mielőtt útnak indulsz, az aktuális információkért minden esetben keresd fel a mozgalmat kiíró szervezet weboldalát !

Mozgalom adatai

fénykép helye
Túra azonosító (ID):
TBT-151 
Túra(mozgalom) név:
Gödöllői-dombság csúcsai (GDCs)
Típus:
mozgalom 
Teljesíthető:
 

Túramozgalom jellemzői

Fokozatok száma:
Összes érintőpont száma:
12 
Minimálisan felkeresendő érintőpontok száma:
12 
Teljesítés módja (szakág):
 
Teljesítési forma:
 
Megjegyzés:
12db 300 m-nél magasabb csúcs 
Kapcsolódó szervező(k):
Útvonalkövetők Klubja (Gethe László) 

Túramozgalom kiírása:

A Gödöllői-dombság csúcsai jelvényszerző túramozgalom újabb izgalmas túrákra invitál a főváros környéki zöldterületek egy kevésbé ismert részére, a Gödöllői-dombságba. A túra lényege, hogy az általunk kijelölt 12, 300 méternél nagyobb tengerszint feletti magasságú dombcsúcsot kell felkeresi, s ezt a letölthető igazolófüzetben részletezett módon igazolni.

Ki és miért járja végig a csúcsokat?

A túrát gyakorlatilag bárkinek ajánljuk, hiszen széles skálán mozgó nehézségű, hosszú és útvonalú túrák állíthatók össze a csúcsok felkeresésére. A terület jó tömegközlekedési ellátottsággal rendelkezik, a túrákhoz jó szolgálatot tehet a Budapest - Hatvan és Budapest - Veresegyház - Vác vasútvonalak , az Örs vezér tere-Gödöllő HÉV vonal és több autóbuszjárat. A mozgalom jó lehetőség több hétvégén keresztül tartó kellemes kikapcsolódásra, melynek emlékéül a teljesítés végén mindenki kitűzőt és oklevelet kap.


Teljesítés feltételei, igazolása, díjazások:

A letölthető igazolólapon található kérdésekre kell válaszolni (a kódokat feljegyezni), majd azt a Gethe László 2117 Isaszeg, Április 6. u. 70. címre elküldeni a díjazás aktuális árának, 300 Ft-nak társaságában (vagy 200 Ft + saját névre címzett és felbélyegzett válaszboríték). A válaszok kiértékelése után küldjük a jól megérdemelt díjazást, azaz a kitűzőt és oklevelet minden teljesítőnek. (Figyelem, a díjazások kiadása 2005. áprilisától kezdődik!)


További információ források:

A túrára érdemes magunkkal vinni a Gödöllői-dombság turistatérképét, mely a Magyar Természetbarát Szövetség kiadásában jelent meg 1996-ban. Sajnos azóta nem jelent meg újabb térkép a területről, de a jelenlegi is viszonylag jól használható. A letölthető térképvázlatok is segítséget nyújthatnak.

Bármilyen felmerülő kérdés esetén érdeklődni lehet Gethe Lászlónál a gethe.laszlo@c2.hu e-mail címen, vagy a 30/5241277 telefonszámon.